Ny kolleksjon med fargerike klær fra Inger lanseres på Røros lørdag

Inger Klæboe har på nytt satset på å designe egne klær. Lørdag lanseres de på Røros, som vil være eneste utsalgssted for den nye kolleksjonen.

DEL

Inger Klæboe er eier og driver av NY Norsk Design i Kjerkgata 19 på Røros, sammen med sin mann Bjørn Salvesen. Hun står bak kolleksjonen «Fahari» produsert på Zanzibar i Tanzania. Lørdag 30. mai kommer kleskolleksjon for salg i forretningen.

«A sense of pride»

– Fahari betyr «a sense of pride» på swahili, og vår systue bygger sin forretningsfilosofi på gode arbeidsforhold, god kvalitet og etisk bærekraft med fokus på kvinnelige arbeidsplasser. Klærne er laget av bomull, og stilen kalles «ketenge» som karakteriseres av Afrikas sterke fargepalett, sier Inger Klæboe i en pressemelding.

– Vi har alltid hatt fokus på det internasjonale, det gjør det ekstra interessant å drive med egen design, sier hun videre.

Produserte klær på Bali

– I over tjue år produserte vi klær på Bali i Indonesia for det norske engrosmarkedet. Etter noen års pause fra det, ønsket vi igjen å sette i gang en produksjon utenlands. Øya Zanzibar, som er en autonom del av Tanzania, har et fantastisk spennende og kreativt handelsmiljø med en smeltedigel av folk med afrikanske, arabiske, indiske og europeiske aner. Etter et besøk der for et par års siden, ble vi inspirert til å prøve å lage noe nytt og spennende, sier hun.

– Men denne gang blir det altså kun til egen forretning. Vi har laget en liten fargerik kolleksjon til å begynne med. Slår det an, vil vi utvikle den videre.

Inger tilfører at medeier og ektefelle Bjørn Salvesen står bak den praktiske gjennomføringen av prosjektet.

– Det er faktisk ikke bare å sette i gang. Man må ha kunnskap om og evne til å tilpasse seg store kulturforskjeller. Klarer man det, åpenbarer det seg store muligheter, avslutter Inger entusiastisk før hun ønsker alle innom i dagene framover for å se på denne unike kolleksjonen.

Artikkeltags