Ny kultursti ved museet i Vingelen

Denne dagen fikk bygdekvinnelaget hjelp av to staute karer og "Åkergampen" som hjalp dem å frakte opp den nyeste benken. F.v. Liv Trøan, Stein Kaasin, Thor Arne Rosten og Grete Storhaug.

Denne dagen fikk bygdekvinnelaget hjelp av to staute karer og "Åkergampen" som hjalp dem å frakte opp den nyeste benken. F.v. Liv Trøan, Stein Kaasin, Thor Arne Rosten og Grete Storhaug. Foto:

Av
DEL

Sommer i Fjellregionen Turgruppa i Vingelen Bygdekvinnelag har satt i stand en ny kultursti, som befinner seg i bakkene bak Vingelen Kirke- og Skolemuseum. Den nye stien i "Kanerlia" kan være en hyggelig familieaktivitet, eller man kan sende ungene ut på eventyr om man vil nyte en rolig kaffestund i museet. Runden tar omtrent et kvarters tid, men det er satt ut flere benker underveis, hvis man vil ta en pust i bakken og nyte utsikten. Runden er skiltet fra veien, og på toppen finner du en bok til å skrive navnet sitt inn i. Underveis finner du blant annet balansetau, klatretre og en "eventyrskog" som kan være spennende for de minste.

Kulturstien ble påbegynt i fjor, og er tenkt som et varig tiltak. Bygdekvinnelaget tenker dette er et fint tiltak både for bygdefolk og besøkende. Det er "turgruppa" i bygdekvinnelaget som har søkt om midler og satt den i stand. Bygdekvinnelaget har også et annet større turstiprosjekt i Gjeldalen og opp på fjelltoppen Berghammeren. Dette er en større runde med flere startpunkter og med flere informasjonstavler. Vigdis Aspelund er leder i turgruppa.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken