- Det var et kjempeartig løp. Jeg var litt uheldig på andre liggende skyting med to runder der, ellers så tror jeg kanskje jeg hadde vært i posisjon til å ta gullet.

Det sier Ørjan Moseng i ei pressemelding fra Norges Studentidrettsforbund i etterkant av bronsen under 15 kilometer jaktstart.

- Jeg hadde sagt til meg selv på forhånd at jeg måtte skjerpe meg på stående skyting. Dette klarte seg på siste stående i dag. Jeg hadde en liten kant ut på siste stående, men skytingen var grei nok. Jeg viste jeg hadde det i løypa, og da var det bare å gå alt jeg hadde.

Bildeserie

Seier for andre helg på rad for Niklas Rogne og spannet

Startet sterkt

Student-OL er verdens største fleridrettsarrangement for vinteridretter for studenter og er bygget opp som et OL. Utøverne som deltar er i aldersgruppen 19-25 år og studerer.

Moseng startet mesterskapet sterkt med sølv under 15 kilometer skiskyting. Han sier mesterskapet har gått litt opp og ned for ham.

- Det startet bra, men så hadde jeg et renn hvor jeg fikk tidsstraff. Dette sendte meg langt bak på jaktstarten. Da var det ekstra artig å få det til på siste renn.

Spent på sjansene under tremila

Søndag går han tremila.

- Jeg vet ikke hvordan sjansene mine er, men jeg har hørt litt forskjellig. Jeg har hørt at jeg kan matche meg ganske bra i teten, så det kan bli gøy. Jeg håper at formen holder seg etter fire renn på fem dager, sier Moseng.

Etter åpningsdistansen sa Moseng at å få være med på student-OL er en opplevelse for livet.

– Allerede etter to dager har jeg fått oppleve mer enn hva jeg trodde på forhånd. Alt er så proft som i et vanlig OL og det å få ta innover meg alt som foregår er bare magisk, sa Moseng.