Nye avganger fra Røros mot Trondheim

Sverre Høven i SJ informerer de fremmøtte til jernbanemøtet på Røros tirsdag.

Sverre Høven i SJ informerer de fremmøtte til jernbanemøtet på Røros tirsdag. Foto:

SJ ved Sverre Høven presenterte nye avganger fra desember 2021. Innfasing av tog, Type 76, skal også skje så raskt som mulig.

DEL

Jernbaneforum Røros- og Solørbanen og SJ Norge inviterte til åpent dialogmøte på Bergstadens hotell på Røros tirsdag.

Hovedfokus for møtet var persontrafikken på Rørosbanen nå, og de nærmeste årene.

Viktig

Isak V. Busch, ordfører i Røros og leder i Jernbaneforum Røros- og Solørbanen, ønsket velkommen til møtet om Rørosbanen som et viktig kollektivtilbud.

- Vi skal bli en del av det helhetlige jernbanetilbudet i Sør-Norge. Den viktigste kampsaken er å få elektrifisert jernbanen. Det vi tredoble godskapasiteten, det vil sikre drift av banen med materiell som på de fleste andre baner i Norge. Vi er glade for at opsjoner skal utløses og at tilbudet skal bli bedre, vi gleder oss til dialogen med SJ, sa ordfører Isak V. Busch ved innledningen til møtet.

Planer

Sverre Høven, i SJ Norge, informerte om dagens togtilbud, planer og forbedringer fra desember 2021 og mulighetene i framtida.

For Rørosbanen kunne Høven fortelle de nå kjører doble togsett ved weekender og større arrangement.

- Vi skal tilpasse togbruk etter etterspørselen, komme med nytt serveringstilbud, og samarbeide med reiseliv og destinasjoner, samt fylkeskommunene i Innlandet og Trøndelag, sa Høven.

Nye avganger

Høven lanserte så noen nye avganger, fra desember 2021.

Det gjelder Røros til Hamar kl. 10.18, og Hamar til Røros kl. 14.10. I tillegg Trondheim til Røros kl. 11.45 med ankomst Røros kl. 13.45. Så en avgang fra Røros til Trondheim klokken 11.51 med ankomst Trondheim kl. 13.51.

Dialog

Det ble åpnet for spørsmål og dialog fra de tilstedeværende.

Ordskiftet ble ledet av daglig leder i Jernbaneforum Røros- og Solørbanen, Rune Jørgensen.

Papirutgaven til Arbeidets Rett gikk i trykken før møtet var ferdig. Du kan se hele møtet i opptak på Retten.no og lese flere saker knyttet til samferdsel på Retten.no.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken