FIAS sin nye gjenvinningstasjon i Ålen er klar for åpning seks år etter planen

Markedssjef i FIAS, Hanne Maageng Olsen, inviterer til åpning av ny gjenvinningsstasjon i Ålen. Arkivfoto: FIAS

Markedssjef i FIAS, Hanne Maageng Olsen, inviterer til åpning av ny gjenvinningsstasjon i Ålen. Arkivfoto: FIAS

Artikkelen er over 2 år gammel

Flyttingen vil også gi innbyggere, næringsliv og hytteeiere i nordlige deler av kommunen kortere vei til resirkulering.

DEL

Etter planen skulle den nye gjenvinningsstasjonen ved gamle Eidbakken sagbruk i Ålen stå klar på høstparten i 2011. Dette satte storflommen en stopper for. Kommunen måtte prioritere gjenoppbygging, og flyttingen ble utsatt.

Siden den tid har tomta også vært brukt til mellomlagring av masse ved veiutbygging, men nå er den omsider klar til sitt tiltenkte formål.

Planlagt i sju år

– Denne flyttingen er en del oppgraderingen vi gjorde på de øvrige gjenvinningsstasjonene i 2010 hvor de ble oppgradert med asfalt, lys og ny skilting. I Ålen ble det en del forsinka på grunn av flommen, men nå er det klart, sier kommunikasjonssjef i Fjellregionens interkommunale avfallsselskap (FIAS), Hanne Maageng Olsen.

FIAS sin gamle gjenvinningsstasjon i Ålen har siste åpningsdag tirsdag denne uken, og så starter flyttingen av konteinere og brakke, samt montering av skilt. Olsen lover at alt skal stå klart til nyåpningen tirsdag i neste uke.

Alt blir klart i løpet av en uke

– Akkurat i dag er jo den nye stasjonen bare en stor, tom asfaltbelagt plass, men når ordfører Jan Håvard Refsethås kommer og skal klippe snora neste tirsdag skal alt være klart, lover hun.

Maageng Olsen håper at den nye plasseringen skal gjøre tilgjengeligheten bedre for næringsliv, innbyggere og hyttefolk også i nordre deler av kommunen.

– Nå flytter vi gjenvinningsstasjonen tre kilometer nord for Ålen sentrum, slik at veien dit blir kortere og tilgjengeligheten bedre for dem som har tilhold i for eksempel Haltdalen, sier hun.

Bedrer åpningstidene

I forbindelse med nyåpning og flytting, vil også åpningstidene bedres. Maageng Olsen gleder seg til å kunngjøre utvidede åpningstider på nyåpningen.

– Næringslivet har ønsket seg litt mer åpningstid på dagtid, og det har vi ordnet, avslutter hun.

Artikkeltags