Ap og H sa ja til Coop

STEIMOSLETTA: Coop Oppdal kan få starte privt reguleringsplanprosess hvis kommunestyret går for planutvalgets innstilling. Det er imidlertid ikke det samme som et ja til at det bygges butikk her. Foto: Tonje Hovensjø Løkken

STEIMOSLETTA: Coop Oppdal kan få starte privt reguleringsplanprosess hvis kommunestyret går for planutvalgets innstilling. Det er imidlertid ikke det samme som et ja til at det bygges butikk her. Foto: Tonje Hovensjø Løkken

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Flertallet i fast utvalg for plansaker vil åpne for at Coop Oppdal får sette i gang arbeid med en privat reguleringsplan som kan åpne for detaljhandel på Steimosletta.

DEL

Med Aps tre stemmer og Høyres ene blir derfor innstillingen til kommunestyret at Coop får kjøre prosessen. Vedtaket begrunnes med at Alvdal sentrum over tid har utviklet seg langs aksen Grindegga-Steia-Steimosletta og at handelsvirksomhet allerede er tillatt på Steimosletta. Det omforente forslaget fra H og Ap sier også at en velger å definere hele dette området som handelssenter i Alvdal.

Senterpartiets forslag om at planutvalget ikke skulle ta forslaget om søknad fra Coop om endring av detaljreguleringsplanen opp til behandling, fikk partiets tre stemmer. Sp foreslo at spørsmålet skal kunne reises på nytt i forbindelse med ny og helhetlig revidering av kommuneplanens arealdel. Sp begrunnet nei-forslaget med at planforslaget til Coop strider mot hovedtrekk og rammer i kommuneplanen.

– I en så viktig prosess må kommunen sitte i førersetet, ikke den private aktøren, sa Olov Grøtting (Sp).

– Sentrumsaksen går til Steimosletta, men det er ikke gangavstand dit for å handle, fortsatte partifelle Mona Murud, som ikke tror at handelslekkasjen til Tynset stoppes om Coop får dagligvarebutikk på sletta.

Handelslekkasjen var noe av det H og Ap var opptatt av, og Ole Arne Sandli (Ap) mente at det ikke er logisk at Coops Prix-butikk kan ligge der den er i dag hvis omsetningen skal økes fra 30 til 40 millioner kroner.

– Vi må se på Steias begrensninger rent fysisk. Det er liten plass, fortsatte Jan Sagplass (H).

Både Sagplass (H), Sandli og Mari Kveberg (begge Ap) var klare på at de har gått til valg på at det kan åpnes for dagligvare på Steimosletta.

– Vi skal ikke ha en Steia mot Steimosletta-diskusjon her. Det er ikke plass til en ny, moderne dagligvareforretning på Steia, sa Kveberg.

Audun Eggset og Mona Murud (Sp) frykter for hva som skjer med andre butikker på Steia hvis det blir nyetableringer på sletta.

– Her er det for mange verstefallstenkere, repliserte Sagplass, og la til at han mener det blir feil når politikere skal bestemme hvor næringslivet skal etablere sine virksomheter.

Artikkeltags