Opprettholder forslaget om 70-80 arbeidsplasser

Artikkelen er over 4 år gammel

Arkivverket mener det er et pessimistisk overslag at Tynset kan ende opp med 33 arbeidsplasser i justert arkivløsning.

DEL

Østlendingen skriver torsdag at de har fått utlevert tidligere hemmeligstemplede dokumenter fra Kulturdepartementet i arkivsaken. Dokumentene er fra tidsperioden april 2014 til juni i år.

I følge Østlendingen konkluderes det med at Tynset mister mange arbeidsplasser og kan ende opp med kun 33 stillinger knyttet til et digitaliseringssenter.

70-80 arbeidsplasser

Arkivverket mener dette er pessimistiske antakelser.

- Vi synes overslagene over antall årsverk som er presentert i Østlendingen er pessimistiske. Vårt innspill til KUD innebærer at vi opprettholder forslaget om 70-80 arbeidsplasser på Tynset, sier kommunikasjonsrådgiver i Riksvarkivet, Helen Nicholson, til Arbeidets Rett.

Direktør i Norsk Helsearkiv, Tom Kolvig, henviser til informasjonsavdelingen når det gjelder henvendelser om Arkivverkets planer på Tynset.

Arkivverket har ikke noe å utsette på prosessen som har pågått.

- Prosessen følger det opplegget som gjelder for kvalitetssikring av store offentlige investeringer. At en ny regjering ønsker å sette sin politiske profil på saken er heller ikke uvanlig.

Ulemper for helsearkivet

Arkivverket ser imidlertid at den nye løsningen har noen ulemper for Norsk helsearkiv.

- For Norsk Helsearkiv er det noen ulemper forbundet med at arkivmaterialet først sendes til Tynset for digitalisering før materialet som skal bevares på papir sendes videre til depot, slik at de også får to lokasjoner.

- Fra et faglig ståsted, hvordan vurderer dere en delt løsning hvor digitalisering og det fysiske arkivet splittes?

- Vi lever godt med en delt løsning, og ser mulige fordeler ved at magasinene plasseres sammen med et annet, etablert depot, sier kommunikasjonsrådgiver i Riksarkivet, Helen Nicholson.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken