Dette skyldes at AtB har endret sine billettsoner i forbindelse med at Trøndelag fylke har blitt ett. Dermed går bussen fra Røros til Trondheim nå gjennom kun tre billettsoner og den nye prisen for en voksenbillett er 111 kroner. I 2017 kostet den 220 kroner. Billettene er også redusert for barn, honnør og studenter.

– Endringen gjør det enklere for kundene å få oversikt over hva det vil koste å reise fra A til B. Mange vil oppleve at det blir billigere å reise langt med færre og større soner. Det legges dermed bedre til rette for at trønderne kan reise kollektivt, sier Grethe Opsal, direktør for kommunikasjon og drift i AtB.

Dyrere å betale billetten kontant

Fra 2. januar blir det 23 kroner dyrere for voksne (12 kroner for barn/honnør) å betale enkeltbillett med kontanter om bord framfor å kjøpe billetten med andre tilgjengelige betalingsmidler. Dette gjelder på alle ruter med buss og trikk hvor andre betalingsmidler er tilgjengelig.

– AtB anbefaler derfor alle kundene å forhåndskjøpe billett med appen AtB Mobillett, reisekortet t:kort eller bankkort der hvor det er mulig. Reisen vil koste mindre og man slipper å tenke på kontanter, sier Opsal.

Røros og Holtålen én sone

Å ta bussen mellom Røros og Ålen vil bli betydelig billigere også. Med den nye soneinndelingen er Røros og Holtålen innenfor samme sone. Dermed koster det innenfor denne sonen kroner 37 kroner å ta bussen. En billett fra Røros til Ålen kostet tidligere 101 kroner. For ungdom mellom 16 og 19 år har AtB et tilbud med ungdomsbillett der man kan kjøre i hele Trøndelag for 460 kroner i en måned.