Slukket skogbrann i Femundsmarka: – Flere trær stod i full fyr og varmen var intens

MC-karene brukte våt mose og en vanntett pakksekk til å slukke brannen med. F.v: Fredrik Erichsen, Svenn Roger Gundersen, Stian Neuenkirchen og Glenn Tore Hansen.

MC-karene brukte våt mose og en vanntett pakksekk til å slukke brannen med. F.v: Fredrik Erichsen, Svenn Roger Gundersen, Stian Neuenkirchen og Glenn Tore Hansen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fire motorsyklister på MC-tur oppdaget skogbrann og hindret at flammene spredte seg i Femundsmarka lørdag.

DEL

De fire motorsyklistene var på tur mot Langen da de oppdaget unormalt mye røyk fra skogen ved Fjølburøsten og bestemte seg for å sjekke det ut.

– Det viste seg å være en gress og lyngbrann på opp mot ett mål i størrelse. Vinden og vindretningen var slik at det kunne være fare for nærliggende hytter og det brant ganske kraftig da vi kom, forteller Glenn Tore Hansen til Arbeidets Rett.

Brannen ble meldt klokka 12.26.

– Vi ringte umiddelbart 110, mens en av oss varslet naboer og dro for å møte brannvesenet. Vi tre andre brukte våt mose og en vanntett plastsekk til å slukke med, samtidig som vi trampet der vi greide å komme til, opplyser Hansen.

BILDESERIE: Se bilder fra brannen her! (AR+)

– Flere trær stod i full fyr slik at varmen var ganske intes, legger han til.

Redningsmennene er ikke ukjent med blålys i hverdagen.

– Vi er en liten gjeng på fire mann, hvor tre av oss til daglig jobber ved Øst Politidistrikt. Vi har som hobby å kjøre adventure-motorsykler på asfalt, i skogen og på fjellveier og er nå på en fire dager tur i Røros, Folldal og Østerdalen, forteller Hansen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken