Gjev pris til elevene fra Storsteigen

PRIS: Silje Elise Østensen mottok innovasjonsprisen på vegne av elevene i Animal Rescue UB.

PRIS: Silje Elise Østensen mottok innovasjonsprisen på vegne av elevene i Animal Rescue UB. Foto:

SpareBank 1 Østlandet og Hedmark Bondelag står bak innovasjonsprisen som ble delt ut på Blæstaddagen torsdag. Årets innovasjonspris for elever på videregående skole gikk til Storsteigen-elevene i Animal Rescue UB.

DEL

Prisen er myntet på studenter og skoleelever som har utviklet ideer som kan fremme og utvikle landbruket i en positiv retning innen klima, bærekraft, HMS, bioøkonomi, agronomi og landbruksteknikk.

Innovasjonsfondets styre, ved representanter fra Sparebank 1 Østlandet og Hedmark Bondelag, valgte Storsteigen-elevene som vinnere av den gjeveste prisen.

– Ved tildeling av prisen på videregående skole-nivåhar fondets styre sett at vinneren har tatt tak i utfordringen med evakuering og flytting av dyr. De har laget et ferdig produkt kan hjelpe bonden i en krisesituasjon som for eksempel brann i driftsbygningen. Produktet har vært testet «real-life» i brannøvelse hos en bonde på Alvdal. Juryen mener at produktet oppfyller alle statutter i fondet og håper tildelingen vil inspirere ungdommer i kommende ungdomsbedrifter til å utvikle ideer som kan fremme landbruket i en positiv retning, lyder noe av begrunnelsen for prisen.

På vegne av bedriften kunne daglig leder i Animal Rescue, Silje Elise Østensen, motta prisen på 20 000 kroner.

Innovasjonsfondet gir også hederlig omtale ungdomssbedriften Kalvekompis. Bak Kalvekompis står Jonas Vardenær Heggset og hans medelever ved Storsteigen videregående skole under navnet FjøsFix UB.Artikkeltags