Ordføreren i Engerdal er død

DØDE NATT TIL SØNDAG: Lars Erik Hyllvang.

DØDE NATT TIL SØNDAG: Lars Erik Hyllvang. Foto:

Ordfører i Engerdal, Lars Erik Hyllvang, er død.

DEL

«Med stor sorg har vi i dag mottatt budskapet om at ordfører Lars Erik Hyllvang døde ved Ullevål sykehus i natt. Våre tanker og medfølelse går til familien. Kondolanseprotokoll blir lagt ut i Enger mandag», skriver Engerdal kommune søndag formiddag.

Hyllvang har vært ordfører i Engerdal kommune siden 2011.

Hyllvang var utdannet lærer. Før han ble ordfører, arbeidet han mye med voksenopplæring og opplæring av flyktninger og asylsøkere. Han har også jobbet i åtte år med utviklings- og nødarbeid på Sri Lanka. Da han ble valgt til ordfører i 2011, var han enhetsleder for oppvekst i Engerdal kommune.

Terje Vestad, som nylig overtok som rådmann, sier at Hyllvangs bortgang preger hele Engerdal.

– Det som har skjedd, er veldig trist. Det er små forhold i Engerdal, og ordførerens død går inn på hele bygda, sier rådmannen, som søndag var i rådhuset i Engerdal sammen med formannskapet. En prest var også på plass.

– Vi har snakket om det som har skjedd, og vi har drøftet hverdagen og praktiske ting videre, opplyser Vestad.

Engerdals varaordfører Line Storsnes (Sp) sier at bygda har mistet en bauta.

– Dette er ufattelig leit og trist. Først og fremst går tankene mine til Lars Eriks familie, som nå må få anledning til å bearbeide dette i sitt tempo, uttaler Storsnes, som tilhører samme parti som Hyllvang, og som også ble valgt inn for Samlingslista/Uavhengige i kommunestyret i Engerdal.

Artikkeltags