Uten autorisasjon - ingen penger!

AUTORISASJON: Seniorrådgiver Linda Ramberg (t.v.) er hyret inn fra Rådhuset Vingelen og skal sammen med avdelingsleder Knut Simensen ved Rørosmuseet og nasjonalparkforvalter Kirsten Thyrum utarbeide søknad om fornyet autorisasjon for besøkssentrene på Doktortjønna og i Elgå for Femundsmarka og Gutulia nasjonalpark. Foto: Tor Enget

AUTORISASJON: Seniorrådgiver Linda Ramberg (t.v.) er hyret inn fra Rådhuset Vingelen og skal sammen med avdelingsleder Knut Simensen ved Rørosmuseet og nasjonalparkforvalter Kirsten Thyrum utarbeide søknad om fornyet autorisasjon for besøkssentrene på Doktortjønna og i Elgå for Femundsmarka og Gutulia nasjonalpark. Foto: Tor Enget

Artikkelen er over 2 år gammel

Besøkssentrene for Femundsmarka nasjonalpark er avhengig av økonomisk støtte. Den er igjen avhengig av at autorisasjonen fornyes fra nyttår.

DEL

Seniorrådgiver Linda Ramberg er hyret inn fra Rådhuset Vingelen for å bistå avdelingsleder Knut Simensen ved Rørosmuseet og nasjonalparkforvalter Kirsten Thyrum med å utarbeide søknaden om fornyet autorisasjon.

– Autorisasjonen er vi avhengig av for å få grunnstøtten på én million kroner til besøkssentrene på Doktortjønna og i Elgå. Og den støtten er vi helt avhengig av for å kunne drive, forteller trekløveret.

Det er Direktoratet for naturforvaltning som behandler søknader og avgjør hvem som skal få autorisasjon som besøkssentre for nasjonalparker.

– Det er ingen selvfølge å få fornyet autorisasjon. Det skal jobbes grundig med søknaden, for å oppfylle kravene, som har blitt strengere enn da vi fikk autorisasjon for fem år siden. Men med strengere krav har det også kommet bedre finansiering, forteller de.

Lokalt engasjement

For å få til en best mulig søknad inviterer de både private og bedrifter til møte førstkommende tirsdag på Doktortjønna.

– Møtet er åpent for alle som føler at de har noe å bidra med til besøkssenteret. Spesielt håper vi at det lokale næringslivet vil komme og være med på å utvikle besøkssenteret for nasjonalparken, sier Linda Ramberg.

Ett av spørsmålene som de gjerne vil ha svar på er hvilket senter man ønsker å ha på Doktortjønna i framtida.

– For å få svar på dette vil vi på møtet diskutere hvilken rolle senteret skal ha i Røros kommune og hva slags samarbeid vi kan få til med næringslivet framover. Så må vi få fram hvilke aktiviteter det er mulig å få til, og hvordan vi kan samordne interessene for å bedre utnytte naturressursene. Og sist, men ikke minst, vil vi få innspill på hvordan næringslivet kan bruke Doktortjønna året rundt, forteller Ramberg, Simensen og Thyrum.

Ny organisering

I tillegg til å få større aktivitet inn i besøkssentret, står også ny strategiplan og ny organisasjonsmodell på planen.

– I dag har vi to besøkssentre, ett på Røros og ett i Elgå. Det gir noen organisatoriske utfordringer, og Direktoratet hadde nok helst sett at det var bare ett senter. Utgangspunktet er ett senter per autorisasjon. Lokalt er det imidlertid viktig å beholde begge to. Derfor er lokalt engasjement avgjørende, det samme blir jobben med å skape større aktivitet året rundt. I den forbindelse er skolene viktig, og vi jobber med å få på plass undervisningsopplegg. Det er mange muligheter, det gjelder bare å utnytte dem. Det håper vi møtet førstkommende tirsdag kan bidra til, sier Knut Simensen, som legger til at de som vil være med på møtet må melde seg på før mandag.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken