Jørgen og Jones på Røros bryggeri: – Vi trenger 12 tonn med bær

TRENGER BÆR: For å fylle flaskene med perlende drikke trenger Røros Bryggeri bær. I produksjonen jobber Jørgen Langeng (t.v) og Jones Mikkelsen.

TRENGER BÆR: For å fylle flaskene med perlende drikke trenger Røros Bryggeri bær. I produksjonen jobber Jørgen Langeng (t.v) og Jones Mikkelsen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

– Nå trenger vi bær. Vi har hatt to dårlige bærsommere i regionen. Men det finnes bær, det så vi i fjor når det var tidenes dårligste bærhøst. Fjoråret var dårlig på Røros, men i Ålen, Haltdalen, Alvdal, Tylldalen og Rendalen var det bær. Og vi klarte å få inn 3,5 tonn med blåbær i fjor og rundt det samme med tyttebær. Og med det klarte vi akkurat å berge årets sesong, forklarer Frank Norvik.

I bryggeriet i Havsjøveien har Jørgen Langeng og Jones Mikkelsen nå kokt opp det siste av blåbæra fra i fjor og fryselagrene er igjen klare til å fylles.

Kan være bær andre steder

Selv om det kanskje ser litt dårlig ut med bær akkurat på Røros i år, som i fjor så oppfordrer de ansatte ved Røros Bryggeri og mineralvannfabrikk at folk i regionen rundt kan bidra.

– Vi ønsker å engasjer flere bærplukkere i hele regionen for å finne bær til oss. I fjor når vi fikk engasjert folk i de omliggende kommunene fikk vi inn bra med bær.

Målet i år er fem tonn med blåbær, fem tonn med tyttebær og opptil to tonn med krekling.

– Vi tenker at vi ønsker å øke omsetninga på våre perlende drikker. Vi ser at etterspørselen er stigende og produktene med perlene drikke er noe vi er alene om. Det er vanskelig å være unik på en pilsner som produseres og selges over hele verden, sier Frank Norvik.

Røros bryggeri trenger blåbær, tyttebær og krekling.

Røros bryggeri trenger blåbær, tyttebær og krekling. Foto:

Fra Tydalen til Rendalen

Bryggeriet er et økologisk bærmottak og nedslagsfeltet for bæra er fra Tydalen til Rendalen og Folldal.

– Det som er så artig med bær er at det engasjerer lokalbefolkningen og de kan se igjen produktet i butikken og si at: «Dette er litt mitt.», mener Dag Ådne Sandbakken.

De betaler markedspris for bæra og de spør om det er idrettslag, foreninger, skoleklasser, pensjonister eller andre som ønsker å tjene penger på naturens råvarer?

Bærene som leveres inn må være renset.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken