Røros Pride lanserer visuell profil

Røroskua er inspirasjonen til profilen og har blitt maskot for Røros Pride.

Røroskua er inspirasjonen til profilen og har blitt maskot for Røros Pride.

DEL

- Røros Pride har denne uken lansert en visuell profil for organisasjonen og arrangementet. I tillegg har Røros Pride publisert sine sider på Facebook og Instagram, og har dermed begynt sin profilering fram mot uke 22 i 2020, skriver Røros Pride i en pressemelding.

Ny visuell profil

Da det ble bestemt at Røros Pride skulle arrangeres for første gang våren 2020, ble det tidlig klart at det var behov for en egen profil med logo, farger og lignende som kunne brukes i markedsføringen av arrangementet. Det hele startet med slagordet “Stolt i Fjellregionen” og et ønske om å bruke Røroskua som maskot.

- Målet med den visuelle profilen er å utvikle et animert og illustrert univers som er like lekent og levende som Røros Pride skal være. Vi vil feire det å være annerledes, og visualisere det rause lokalsamfunnet vi jobber for, gjennom en leken og inkluderende profil med plass til alle, sier Shervin Danai som leder organisasjonens kreative arbeid.

Foreløpig har Røros Pride lansert to logoer, farger og enkelte grafiske elementer som fargerike kuflekker.

For hele regionen

Røros Pride skal være et arrangement for alle, hvor mangfoldet feires. Arrangementet gjennomføres på Røros, men organisasjonen ønsker å jobbe for inkludering i hele regionen. På samme måte er logoen skapt til å være dynamisk, og igjennom animasjon bidra til å inkludere alle.

- Feiringen kommer ikke til å skje uten hjelp fra frivillige og sponsorer, og vi kan også lage varianter av logoen som gir anerkjennelse til bedrifter og organisasjoner som støtter oss, sier Danai.

«Stolt i Fjellregionen» er ment å være mer enn kun et slagord. Den kan bli et symbol på arbeidet og samholdet som gjøres i regionen gjennom hele året. Derfor ble det skilt ut et eget visuelt element som kan brukes i flere sammenhenger og som ikke nødvendigvis trenger å ha noe med Røros Pride å gjøre.

Vi har store planer for vår profil framover som innebærer et illustrert univers bestående av maskoten vår, Røroskua, og mennesker i alle slags farger og fasonger. Vi ser fram til og dele mer med dere framover, sier Danai og oppfordrer alle til å følge med på Facebook og Instagram fremover.

Røros Pride finnes nå både på Facebook og Instagram.

Artikkeltags