Flyruta: – Forbedret regularitet og vekst i november

DEL

- Færre kansellerte fly ved Avinors lufthavn på Røros gir betydelig forbedret regularitet i november. Når en i tillegg tar med seg at Widerøe nå flyr flere flygninger per uke enn tidligere, er tallene i realiteten enda bedre, opplyser lufthavnsjef Gudbrand Rognes i en pressemelding.

2294 passasjerer

Når det gjelder antall passasjerer fløy 2294 reisende via Røros lufthavn i november, en vekst på 1,3 % målt mot samme periode i fjor. For året som helhet tom. november er antallet reisende 23764, opp hele 8 % målt mot de samme 11 månedene i 2018.

I desember 2018 reiste 2330 passasjerer til og fra Røros med fly – holder tallet seg i årets desember måned passerer vi 26.000 reisende. Det er tall en må tilbake til Braathens-tida for å finne, Widerøe leverer svært gode resultater og økt nytte for samfunnet i vår region!

På utviklingssida satses det på grønnere luftfart:

– Avinor-konsernet deltar aktivt i luftromsprosjektet Green Flyway, hvor et av delmålene er å etablere et testområde for blant annet elektriske fly. Kanskje får vi snart se elfly i lufta over Bergstaden?

Årets sikkerhetstips

Årets sikkerhetstips fra kontrolltårnet ved lufthavna på Røros, som drives av Avinor Flysikring AS:

Nettsiden www.dronelek.no inneholder gode tips til alle eiere og brukere av droner. Les deg opp på gjeldende regelverk og ta kontakt med kontrolltårnet eller lufthavna på Røros dersom du har spørsmål vedr. droneflyging.

Om du planlegger å gi drone i julegave, er det viktig å sørge for at mottakeren får informasjon om korrekt bruk av dronen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken