Widerøe varsler kutt i flyruter

FLY: Widerøe-fly på Røros lufthavn.

FLY: Widerøe-fly på Røros lufthavn.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Statsbudsjettet får konsekvenser for flytilbuet til Widerøe. Det skriver flyselskapet selv i en pressemelding.

DEL

Widerøe har lest statsbudsjettet og må konstatere at til tross for at flypassasjeravgiften differensieres noe, er dette langt fra tilstrekkelig til å sikre de nødvendige rammebetingelser for en videre utvikling av det kommersielle kortbanenettet i distrikts-Norge. Det skriver selskapet i en pressemelding.

– Vi håpet at forståelsen for denne viktige kollektivtrafikken i distrikts-Norge hadde økt og at det skulle skapes bedre forutsetninger for en styrking av tilbudet. Dette vil dessverre få konsekvenser for det flytilbudet Widerøe er i stand til å levere, heter det i pressemeldingen.

Widerøe varlser at de vil gjøre kutt i rutetilbudet.

– Vi vil nå gå igjennom vårt tilbud og vurdere hvilke ruter som må reduseres samt hvilke destinasjoner som vil kuttes fra Widerøe-kartet. Widerøe vil komme tilbake til dette så snart dette er klart. Dette vil sannsynligvis ta noen uker.

Regjeringen går inn for å redusere flypassasjeravgiften på reise i Norge og Europa til 75 kroner per reise, men å øke den til 200 kroner på reiser utenfor Europa.

Målet til regjeringen skal være å ha en mer miljøvennlig profil på flyreiser.

«Regjeringen foreslår en provenynøytral omlegging av flypassasjeravgiften slik at flyreiser ut av Europa får en høyere sats på 200 kroner per passasjer mens øvrige reiser får en lavere sats på 75 kroner per passasjer. Det tas sikte på at endringene iverksettes 1. april 2019. Fra 1. januar 2019 foreslår regjeringen å prisjustere avgiften til 84 kroner per passasjer», heter det i forslaget til statsbudsjett.

Flypassasjeravgiften ble vedtatt av Stortinget i desember 2015 og innført fra 1. juni 2016. Den var 80 kroner pluss moms ved innføringen og har økt til 83 kroner for hver reise.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken