Tolga-Os Sparebank åpner lokalkontor i Folldal

SOLSKINNSDAG: Det er klart at det blir bank i Folldal. Frode Røe (bakerst til venstre) er én av dem som skal jobbe der. Videre ser vi banksjef Arne Sund i Tolga-Os Sparebank, bankens styreleder Berit Vangen Jordet Stubsjøen og kommunens næringsjef Klaas van Ommeren. Foran står rådmann Torill Tjeldnes, ordfører Hilde Frankmo Tveråen, og Tommy Lundberg i aksjonsgruppa som før het For oss som vil ha banktilbud i Folldal, men som nå har skiftet navn til For oss som støtter lokalt næringsliv i Folldal.

SOLSKINNSDAG: Det er klart at det blir bank i Folldal. Frode Røe (bakerst til venstre) er én av dem som skal jobbe der. Videre ser vi banksjef Arne Sund i Tolga-Os Sparebank, bankens styreleder Berit Vangen Jordet Stubsjøen og kommunens næringsjef Klaas van Ommeren. Foran står rådmann Torill Tjeldnes, ordfører Hilde Frankmo Tveråen, og Tommy Lundberg i aksjonsgruppa som før het For oss som vil ha banktilbud i Folldal, men som nå har skiftet navn til For oss som støtter lokalt næringsliv i Folldal. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det blir ny bankdrift i Folldal fra 10.november. Tolga-Os Sparebank etablerer seg i bygda.

DEL

Tolga-Os Sparebank åpner lokalkontor i Folldal med to ansatte. Banken tar sikte på å være i drift fra 10.november.

– Nå skal lokalene tilpasses og det skal installeres datautstyr, datalinjer og minibank. De første ukene vil banken være åpen for publikum hver dag, behovet bestemmer hvordan dette blir på sikt, opplyser banksjef Arne Sund.

Samfunnsansvar

Folldølene har vært uten bank i bygda siden i juni, da Sparebanken Hedmark stengte dørene etter 109 år med bankhistorie i gruvebygda.

LES MER: Legger ned bankkontorene i Folldal og Os - Full mobilisering for bankfilialen i Folldal

– Banksektoren digitaliseres og filialer legges ned. Når Tolga - Os Sparebank velger å etablere filial i Folldal er det en motstrøms handling, men helt i samsvar med lokalbankens samfunnsansvar. Lokalbanken er avhengig av oppslutning fra lokalsamfunnet og lokalsamfunnet er avhengig av lokalbanken for å skape, utvikling vekst og trivsel. Sammen med folldalssamfunnet håper vi å lykkes med en slik målsetting, sier banksjefen.

Tolga- Os Sparebank feiret 150 år som lokalbank i 2015 og har i dag kontorer i Os, Tolga, Tynset og Elverum. Banken har 28 ansatte før etableringa i Folldal og en forvaltningskapital på i overkant av 3 milliarder kroner.

Ifølge Arne Sund har samarbeidet med næringssjef Klaas Van Ommeren vært viktig i prosessen fram mot beslutningen om å etablere bank i Folldal. Banksjefen roser både næringssjefen og ordfører Hilde Frankmo Tveråen som gode ambassadører for bygda.

Fra dagens pressekonferanse i Folldal. Frode Røe (lengst til høyre) er nyansatt i Tolga-Os Sparebank og skal jobbe ved kontoret i Folldal.

Fra dagens pressekonferanse i Folldal. Frode Røe (lengst til høyre) er nyansatt i Tolga-Os Sparebank og skal jobbe ved kontoret i Folldal. Foto:

Årets tidligste julegave

– Dette må vel være årets største og tidligste julegave til alle innbyggere i Folldal Kommune, kommenterer ordfører Hilde Frankmo Tveråen.

– Det er utrolig godt å komme i mål med dette. Vi møtte en bank som skjønte hva det betød å ha et samfunnsansvar, samt hvordan man viste det i kontakt og arbeid med sine kunder, legger hun til.

Ordfører Hilde Frankmo Tveråen omtaler nyheten om at Tolga-Os Sparebank etablerer seg i bygda som årets største og tidligste julegave. Her fra demomstrasjonen mot nedleggelsen av banken i sommer.

Ordfører Hilde Frankmo Tveråen omtaler nyheten om at Tolga-Os Sparebank etablerer seg i bygda som årets største og tidligste julegave. Her fra demomstrasjonen mot nedleggelsen av banken i sommer. Foto:

Både ordføreren og næringssjefen formidler en stor takk til Tolga-Os Sparebank som sikrer fortsatt bankdrift i bygda.

– Allerede fra vårt første møte med banksjef Arne Sund følte jeg at vi hadde en god kjemi og ikke minst felles forståelse av situasjonen, kommenterer næringssjef Klaas van Ommeren.

– Etableringen er veldig flott, men det er folldalssamfunnet i fellesskap som nå må sikre banken det nødvendige kundegrunnlaget for å sikre lønnsomhet. Jeg tror ikke det vil by på problemer, tilføyer han.

Engasjement

I tillegg til å takke politikerne i Folldal for handlingsrom, berømmer næringssjefen spesielt innsatsen fra Tommy Lundberg med protestaksjonen umiddelbart etter avgjørelsen og facebooksiden: «For oss som vil ha banktilbud i Folldal».

LES SAKEN: Håper folk reagerer, ikke resignerer 

– Hans arbeid på sosiale medier gjorde at folks irritasjon og sinne ble opprettholdt over tid. Utrolig godt jobbet. Jeg tror at vi med denne saken kan si at Folldalssamfunnet har bevist at «forankring fryder», sier næringssjefen.

Artikkeltags