- Dette blir veldig bra

KLAR FOR BERGSTADCUPEN: Ove Indet (sportslig leder) og Mona Slettum (leder i hovedkomiteen) ser fram mot nok en Bergstadcup på Røros. Foto: Henning Smedås

KLAR FOR BERGSTADCUPEN: Ove Indet (sportslig leder) og Mona Slettum (leder i hovedkomiteen) ser fram mot nok en Bergstadcup på Røros. Foto: Henning Smedås

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

146 lag, nærmere 800 kamper og så mange som 1300 spillere er klare for «forsommerens artigste eventyr» på Røros.

DEL

Vi spoler mer enn tretti år tilbake. Året er 1982. Bergstadcupen arrangeres for aller første gang på Røros, og noen titalls lag blir prøvekaniner for ei turnering som skal vise seg å bli svært populær og vokse enormt de neste tre tiårene.

I helga, 33 år senere, er det klart for den 34. utgaven av Bergstadcupen, også kjent som «forsommerens artigste eventyr». Mona Slettum (leder i hovedkomiteen) og Ove Indset (sportslig leder og dommeransvarlig) gleder seg stort til turneringa, og kan opplyse om en rekordstor deltakelse til årets Bergstadcup.

– Vi har hele 146 lag påmeldt til årets turnering, noe som er bortimot 20 flere enn i fjor. Av disse er 19 minilag, og det er vi svært fornøyde med, sier Slettum og Indset.

Tett og kompakt turnering

Siden G16– og J16–klassene ble fjernet fra turneringa sammen med 11'er–fotballen for to år siden – og 9'er–fotballen det samme i fjor, lover arrangøren at årets utgave forblir uten de store endringene. Slettum og Indset røper likevel at små justeringer skal gjøre årets Bergstadcup enda litt bedre.

– Fjerningen av 16-års-klassene og elleverfotballen har frigjort mye plass slik at vi kan ta imot langt flere lag og kjøre flere kamper samtidig. Nå har vi en svært kompakt og kvalitativ cup slik vi ønsker det, forklarer Slettum.

Satset på dommerløft

Blant de få justeringene som er foretatt så har kunstgressbanen fått ny gummi og gressbanene er gjødslet opp og ned så de lyser grønt. I tillegg står 70 bobilplasser og 15 teltplasser klare til å ta imot fotballgjester.

– Fasilitetene er meget gode takket være en eksepsjonell dugnadsånd. Vi ønsker å takke alle som stiller opp både før, under og etter cupen. Uten dem hadde ikke dette vært mulig å gjennomføre, forteller Slettum, før Indset legger til:

– Vi har også satsa tungt på å gi dommersida et løft i år. Flere klubbdommerkurs har resultert nesten 60 dommere totalt, hvorav 40 er fra egen klubb. Det er meget bra. Disse vil få god veiledning av kyndige fagfolk i løpet av turneringa, avslutter Indset.

Artikkeltags