Anders er kåret som årets ildsjel i Holtålen

Anders Hegseth

Anders Hegseth Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Holtålen idrettsråd har valgt Anders Hegseth som årets ildsjel. Han har lagt ned 40 år med frivillig arbeid i Hessdalen IL og Ålen IL. Han var blant annet med å starte Hessdalsrennet i 1979 og har vært en primus motor for å starte sykkelgruppe i Ålen.

Hele begrunnelsen kan du lese her:

Som begrunnelse for tildelingen av årets ildsjel til Anders Hegseth:

  • Anders har lagt ned frivillig arbeid i Hessdalen IL og Ålen IL i snart 40 år. Fra 1978 satt han flere år som formann i ski- og orienteringsgruppa I Hessdalen IL. I den perioden var han med å starte turrennet Hessdalsrennet i 1979. Hessdalsrennet er fortsatt et veldig populært turrenn, som går hver palmesøndag.
  • Etter at familien etablerte seg i Ålen, ble det naturlig for han og melde seg inn i Ålen IL. Der ble han først innvalgt som styremedlem og senere leder i den nystartede Brett- og alpingruppa. Der ble det arrangert alpincuper i Ålen skisenter.
  • Han var også en primus motor for etablering av en sykkelgruppe, og dannet ei nu gruppe: Sykkel- og alpingruppe. Denne gruppa ble senere delt i 2 grupper: Ålen IL Freestyle og Ålen IL Sykkelgruppe. I sykkelgruppa har han vært leder og styremedlem i mange år. Han start bl.a. opp med sykkelkarusell, og ivret med å få folk ut på sykkel og startet opp med sykkeltrimmen. Han tok videre initiativet til spinning i Ålen, hvor han også har vært og er spinninginstruktør.
  • Han har ivret for volleyball, og begynte med volleyballtrening i regi av sykkelgruppa der grendaturneringa 5. dag jul ble og er fortsatt populært.
  • På en av hans mange sykkelturer i 2006, kom ideen om å starte sykkelrittet Øyungen Rundt. Da henvendte han seg til Hessdalen IL, som tok ideen. Den 07.07.2007 ble den første utgaven av Øyungen Rundt arrangert.
  • I 2017 ble han valgt inn i styret i Hessdalen IL som nestleder. Her ble det enighet om å starte løpet Hessjøen Rundt, som en del av en trippel i Hessdalen – Hessdalstrippelen. Den består av arrangementene Hessdalsrennet, Øyungen Rundt og Hessjøen Rundt. I år ble Hessdalstrippelen arrangert for andre gang, med en stor deltakelse.
  • Som aktiv utøver kan nevnes at han har 2 starter i styrkeprøven Trondheim–Oslo på sykkel, 3 år på 30 mil lange Vättern Rundt og 9 år deltakelse i Birkebeinerrittet, samt mange andre lokale sykkelritt. Over 35 år som deltaker i 2-dagers fjellorientering i Ålen.
  • Med bakgrunn i alt dette tildeles Anders Hegseth prisen som Årets Ildsjel 2018 i Holtålen kommune.

Artikkeltags