Får Infonett 150 bestillinger settes spaden i jorden for en storstilt fiberutbygging i Ålen

INFONETT MED PLANER I ÅLEN: F.v. Arne Horten, Anne Lena Høsøien, Anders Prytz og fornøyd kunde og ålbygg, Per B. Grindstad.

INFONETT MED PLANER I ÅLEN: F.v. Arne Horten, Anne Lena Høsøien, Anders Prytz og fornøyd kunde og ålbygg, Per B. Grindstad.

Artikkelen er over 3 år gammel

– Vi har vedtatt at om vi får 150 bestillinger på fiberkabel i Ålen blir det igangsatt utbygging, forteller Anders Prytz i Infonett på Røros.

DEL

Dette gjelder boliger som i dag befinner seg i et utvidet område av Ålen sentrum.

– Ålen er lokalmarked for oss, jeg bor selv i Ålen og gjennom årene er ikke ålbyggene særlig bortskjemt med bra bredbånd selv om det har bedret seg de siste årene, sier Prytz.

Fra Kuråsen

Infonetts plan er å strekke fiberkabel fra Kuråsen på Glåmos langs høyspentlinja til trafostasjon på Reitan i Ålen.

– Fra Reitan skal det graves fiber mot boliger i Ålen sentrum med utgangspunkt i Kalvhåggåen og Gratfåsveien og ned til sentrum, sier Prytz.

Dette vil da også inkludere de tre boligfeltene Lunderengshaugan, Rønningslia og Svarthåggån.

– I tillegg vil det kunne legges fiber langs Mosletta, forteller Prytz.

7000 husstander

Infonett Røros AS ble stiftet i 2001, og er et heleid datterselskap av Røros Elektrisitetsverk AS. De leverer bredbånd, TV og telefoni til private og bedrifter i Røros, Os, (snart Holtålen), Tydal, Sandnessjøen, Brønnøysund, samt Måløy, Holvik og Raudeberg i Sogn og Fjordane. De dekker i dag cirka 7000 husstander, fordelt på eneboliger, tomannsboliger, rekkehus, borettslag og sameier.

Infonett har informasjonsmøte om prosjektet torsdag ettermiddag.

Husker du denne? Nå skal de ut av bredbåndsmørket

Seks millioner

Prytz mener at så mange som 250 husstander nå kan få fibertilgang med Infonetts satsing i Ålen.

– Det er en stor investering for oss. Den blir på seks millioner kroner. Men det er viktig for Ålen å få på plass fiber. Vi vet at i framtiden er det kun fiber som holder. Det betyr noe for en kommune som ønsker flere innbyggere, sier Prytz.

Bedringer

I april ble den nye mobilmasten til Telenor ved Holden skistadion offisielt åpnet.

Les mer: Nå slipper Rolf å sitte ved kjøkkenvinduet for å ringe

Den gjør at beboere, hyttefolk og andre som ferdes langs RV 30 mot Engan, Solvang, Nesvollen, Vongraven og Hollvollen endelig kan ha god dekning opp mot 4G-pluss. Mobilmasten ble en realitet gjennom et samarbeid ved Telenor, Holtålen kommune, Sør-Trøndelag fylkeskommune og Fylkesmannen i Sør-Trøndelag. Den totale investeringen på prosjektet kom på 1,5 millioner kroner. Hvor 750.000 kroner av totalen utgjør utstyret Telenor har satt opp.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken