Når 360 sangere til helgen unisont synger "Livsgledesangen av Torstein Sødal" bør det høres over hele Sta´en

FESTIVALTRADISJON: Festivalleder Elin Viken og leder i Bergstadkoret, Håvard Kaald, samler 360 sangere på Røros til helga.

FESTIVALTRADISJON: Festivalleder Elin Viken og leder i Bergstadkoret, Håvard Kaald, samler 360 sangere på Røros til helga. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

14 dirigenter har brukt tid på å lære sine respektive kor denne sangen som skal fremføres i kirka under Bergstadkorets Vinterfestival til helgen.

DEL

Bergstadkoret arrangerer for 26. gang korfestival på Røros. Storstuggu har vært en flott arena de siste årene. Allikevel er det korkonserten på lørdags ettermiddag i Røros kirke, som også er åpen for publikum, som er helgens høydepunkt for korene.

Med et repertoar som spenner fra Bob Dylan til Bysjan, bysjan lite bån som er en folketone fra Østerdalen, der Alf Hulbækmo har skrevet teksten blir det et spennende møte mellom de forskjellige korene.

Noe for alle

– Som alltid setter vi pris på våre tilhørere og disker opp med sang, kaffe og kaker i Storstuggu på søndag. Dette er også en tradisjon som vi har hatt i lang tid og som er en fin anledning for Rørosinger og hyttefok til å komme å få en kopp kaffe sammen med vakker korsang. På sangerkafeen vil vi at så mange som mulig kommer og vi tar selvfølgelig ikke inngangspenger der, sier leder for Bergstadkoret Håvard Kaald.

– Og vi gleder oss stort til å avslutte festivalen med fellessangen nok en gang, og håper det kan bli en flott opplevelse for de som ikke fikk hørt den i kirka på lørdagen, legger han til.

Stor påmelding og stor innsats

– Det er ingen tvil om at Røros er en attraktiv plass å komme til for kor. Når vi i tillegg har vår fantastiske kirke som arena for god musikk, er det ikke rart at vi klarer å samle kor fra hele Trøndelag og noen fra Hedmark.

Vi er ydmyke over at så mange kor vil komme til oss. I år har vi også hatt nesten 10 kor på venteliste, det er inspirerende for oss som gjør omtrent alt på dugnad, sier festivalleder Elin Viken.

–Det legges ned ca et halvt årsverk i dugnadstimer på festivalen og viser et vitalt og oppegående kor og alle er med å bidra, legger Viken til Lange tradisjoner med god klang Bergstadkoret består av 57 sangere og har i år eksistert i 117 år!

– Vi har lange tradisjoner som vi prøver å ta vare på sier dirigent Berit Konstad Graftås. For oss er det viktig å vise at vi kommer herifra både i klang og valg av repertoar. Det er nærmest blitt et folkekrav fra alle våre gjestende kor at vi synger Rørossangen i kirka på lørdag, legger hun til.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags