Rekord for Elden med 12 339 solgte billetter

Elden er meget godt fornøyd med årets oppsetning.

Elden er meget godt fornøyd med årets oppsetning. Foto:

DEL

12 339 mennesker så Elden på Røros i 2019. Det er over 200 flere solgte billetter enn forrige rekord, som var i fjor.

Det var 12 104 billetter ble solgt under Elden i 2018.

- Det betyr at Elden for andre år på rad er Norges nest største og Trøndelags største utendørsteater. På de to siste forestillingen måtte en selge trappebilletter for å etterkomme den store etterspørselen. Bare Peer Gynt på Gålå er større en Elden på Røros i Norge, skriver Siri B. Gellein, daglig leder i Elden i en pressemelding.

Elden er meget fornøyd med årets oppsetning og er glad for at publikum også deler denne oppfatningen.

- Tilbakemeldingene fra publikum har vært overveldende. Nå er i vi gang med å evaluere årets produksjon, og målet er selvsagt å bli bedre. Vi skal hele tiden strekke oss slik at publikum skal få en spektakulær teateropplevelse av høy kvalitet. Vi er helt avhengig av billettinntektene, sier daglig leder Siri Gellein.

Musikkteatret settes opp på slegghaugen og i 2019 hadde forestillingen 25-årsjubileum. Stykket er skrevet av Arnfinn Strømmevold og Bertil Reithaug og handler om svenske styrker som forsøker å ta Trøndelag i 1718/1719. Noen av styrkene kommer til Røros.

Regissør i 2018-2020 er Catrine Telle, scenograf Bård Lie Thorbjørnsen, koreograf Arne Fagerholt, musikalsk leder Skjalg M Raaen og lysdesigner Eivind Myren.

Fem profesjonelle skuespillere og seks musikere står på scenen sammen over 100 aktører. Dette kunstneriske teamet har forsterket det musikalske uttrykket og det er tydelig at publikum også har likt dette.

326 mennesker var med i oppsetningen Elden i 2019.

116 mennesker var aktører på scenen, 82 av disse var under 25 år.

- Det betyr også at Elden er Norges største barne- og ungdomsteater.

Elden er folkefinansiert gjennom billettinntekter, dugnadsarbeid og gode lokale og regionale samarbeidspartnere som Sør-Trøndelag Fylkeskommune, Røros kommune, RørosBanken, SpareBank 1 SMN avd Røros, Røros Hotell og Ren Røros i tillegg en rekke andre gode lokale samarbeidspartnere.

- Billettsalget for 2020 starter 15.august og rollelista for 2020 offentliggjøres medio oktober.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags