Linda Erlien Borren fikk i kveld kulturstipend i hjemkommunen

Odelsjenta Linda Erlien Borren skrev om det vanskelige valget om å ta over hjemgården eller la faren bli siste generasjon på Borren innerst i Hessdalen. Hun har nå mottatt kulturstipend fra Holtålen kommune.

Odelsjenta Linda Erlien Borren skrev om det vanskelige valget om å ta over hjemgården eller la faren bli siste generasjon på Borren innerst i Hessdalen. Hun har nå mottatt kulturstipend fra Holtålen kommune. Foto:

Boka og beskrivelsen om valget om å flytte hjem har fått god omtale og Holtålen kommune håper det kan inspirere til å skrive mer.

DEL

Veien hjem omhandler Linda Erlien Borren sitt valg om å flytte hjem til Holtålen, med alle de vurderingene det var å ta beslutningen. Holtålen kommune ønsker å takke Borren for at hun skrev den og håper det også kan inspirere til nye bøker.

Lørdag kveld mottok hun kulturstipend fra kommunen under en tilstelning med konsert på Låven på Nordpå Fjellhotell.

Hele begrunnelsen kan du lese her:

Holtålen kommune ved Formannskapet har besluttet å dele ut kulturstipend for 2018.

Vinneren er en ungdom som har flyttet tilbake til hjemkommunen. Prosessen med å flytte hjem var krevende og mange tanker kom fram. Veien hjem ble satt ord på og mange tanker rundt det å flytte tilbake kom fram. Dette med å flytte tilbake er et valg mange av våre utflyttere har blitt utfordret på. Mange vurderinger blir foretatt og til slutt tar man et valg. Årets vinner har delt denne opplevelsen med å fortelle dette i ei bok «Veien hjem».

Odelsjenta har flyttet fra hjemgården, slik de fleste ungdommer pleier å gjøre, og utdannet seg til lærer. Hun trives som lærer, men tankene hennes går ofte til pappa som nå driver gården alene. Pappa begynner å bli gammel. Hva skal skje med gården når han ikke lenger orker de daglige gjøremålene? Hun bestemmer seg for å gå veien hjem, fra Trondheim til familiebruket opp under tregrensa i Hessdalen, i håp om at vandringen skal bringe klarhet i tankene.

Boka tegner opp levende portretter av flere generasjoner gårdsarbeidere. Fortellingen viser det sammensatte livet på gården – de store kontrastene mellom ro og hardt arbeid, mellom idylliske sommerkvelder og kalde vintermorgener – og vanskelighetene med å drive småbruk i et stadig mer sentralisert samfunn. Det handler om grønne enger, lykkelige sauer på fjellbeite, frihet og framtidsdrømmer. Men også om støv i krokene og råttent treverk. Om de stedene som blir igjen når resten av samfunnet ruller videre, om verdien de innehar og samtidig hva det gjør med oss om vi forlater dem.

Hun har fått meget god omtale av sin debutbok og vi håper at et stipend ikke bare er en takk for det hun har gjort allerede, men også en inspirasjon til å skrive mer. Årets kulturstipend vinner er Linda Erlien Borren.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags