Vinterfestpill i Bergstaden utvider

Torsdag 15.februar er det duket for storslagen konsert i Røros kirke. Da kommer Oslo-Filharmonien med
kor og solister for å framføre Faurés Reqviem og Beethovens 4.symfoni. Dagen etter går turen videre til
Vang kirke med samme program.

Torsdag 15.februar er det duket for storslagen konsert i Røros kirke. Da kommer Oslo-Filharmonien med kor og solister for å framføre Faurés Reqviem og Beethovens 4.symfoni. Dagen etter går turen videre til Vang kirke med samme program. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Da Oslo-filharmonien ringer og ber pent om å få spille på Røros, sier man ikke nei. Vinterfestspill i Bergstaden tok oppdraget, og 15. februar blir det ny storkonsert i Ziiren med 100 aktører.

DEL

RØROS: Det ble sådd et frø da Berlinerfilharmonien besøkte Bergstaden. Nå blomstrer det videre og om en knapp måned kommer Oslo-Filharmonien med kor og solister for å framføre Faurés Reqviem og Beethovens 4.symfoni i Bergstadens Ziir.

- Vi synes det er stas å bli spurt og det er stas å få gjøre dette. Det er også veldig hyggelig at Røros blir funnet verdig om en kan si det slik, og at vi blir gitt denne muligheten, sier direktør i Vinterfestspill i Bergstaden (VIB), Bjørn Nessjø.

Sammen med Kari Kluge formidler han at de har snart bare tid og vei til midten av februar, men de begynner å bli ganske trygge på egen arrangementskompetanse.

Daglig leder for Vinterfestspill i Bergstaden, Bjørn Nessjø og sekretær Kari Kluge.

Daglig leder for Vinterfestspill i Bergstaden, Bjørn Nessjø og sekretær Kari Kluge. Foto:

- Vi må opp med storscenen som ble lagd til Berlinerfilharmonien. Det er mye logistikk som skal på plass, men det skal vi greie, sier de. Programmet er klart og billettsalget starter nå før helga. Det er et stort løft for Oslo-filharmonien, som slett ikke opptrer utenfor Oslo så ofte, kommer med både orkester, et par solister og kor, og teller til sammen 100 mann.

- Repertoaret er veldig «mainstream», kall det gjerne lett tilgjengelig, klassisk musikk, reklamerer Kluge, og Nessjø nikker enig:

- En trenger ikke lang erfaring eller være spesielt glad i klassisk musikk for å bli begeistret av dette, og vi håper selvsagt på at publikum finner veien til det flotte konsertlokalet som kirken er. Dette er ingen økonomisk gullgruve for oss, men det er ikke derfor vi gjør det heller. Formålet vårt er å skape opplevelser.

Minner fra i fjor finner du her: Den femte årstid er her igjen

- Det er unikt at de kommer til Røros, og det er slike konserter vi gjerne vil tilby resten av året, sier Nessjø. Og det er akkurat det de akter å gjøre. VIB har et underselskap, VIB arrangement, og styret har tatt et strategisk valg om å holde liv i dette arrangementselskapet også de 361 andre dagene i året.

En verdensbegivenhet: Berlinfilharmonikerne med sin dirigent Sir Simon Rattle foran en fullsatt Røros kirke. Foto: Bjørn Nessjø

En verdensbegivenhet: Berlinfilharmonikerne med sin dirigent Sir Simon Rattle foran en fullsatt Røros kirke. Foto: Bjørn Nessjø

- Vinterfestspill er jo fire flotte dager med musikk og fest hvert år, men gjennom bekjentskaper og nettverk vi har bygd opp over tid, er det mulig å se for seg at vi produserer konserter hele året. Jeg tror at slike evenement er en liten flik av det å bygge Røros som merkevare. Berlinerfilharmonien var et stort dugnadsløft, og nå ser vi at det betaler seg. Jeg håper også at slike konserter løfter og inspirerer i det lokale musikkmiljøet og blant publikum, sier Nessjø.

Les også om hun som ble: Forelsket i den fjerde fiolinen til Gunnar Borgos

De viser til at historisk er besøkstallet ved VIB nesten konstant. - Styret så at hvis vi skal vokse og derigjennom trygge virksomheten, kan musikkprosjekter ellers i året være en måte å gjøre det på. Vi tar rett og slett i bruk kompetansen vår til å lage mer enn bare fire dager i mars, og så får vi brukt kirken enda mer. Den er så mye mer enn et smykke, og byr på flott akustikk og unike rammer.

Tar over ledelsen

Ingrid Røynesdal, adm. dir. i Oslo-Filharmonien, sier i en pressemelding:

– Det er viktig for oss i Oslo-Filharmonien å møte publikum andre steder enn på vår hjemmearena i Oslo. Med kirken på Røros som unik arena, og med den fantastiske entusiasmen som finnes i miljøet knyttet til Vinterfestspillene, ga det seg selv at vi måtte finne en anledning til å dra dit. Det er også moro å ha med oss koret vårt på tur, Oslo Filharmoniske Kor. Vi har valgt et program som vil passe fantastisk i den rammen som kirken på Røros gir: Faurés Requiem og Beethovens 4. symfoni er musikk som vil treffe et stort publikum, avslutter hun.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags