Ari Behn: - Føles som å komme på landslaget

KUNST I BERGSTADEN: Tirsdag formiddag var det storslått åpning av årets Kunst i Bergstaden. Ordfører Hans Vintervold, gjest Ari Behn og Rolf Ericson fra Kunst i Bergstaden.

KUNST I BERGSTADEN: Tirsdag formiddag var det storslått åpning av årets Kunst i Bergstaden. Ordfører Hans Vintervold, gjest Ari Behn og Rolf Ericson fra Kunst i Bergstaden. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Behn sier han er forelsket i Røros allerede, smilte ordfører Hans Vintervold, før han erklærte årets Kunst i Bergstaden for åpnet.

DEL

Kunstner og forfatter Ari Behn er på Røros-besøk som hovedutstiller under Kunst i Bergstaden 2018.

- Det å være hovedutstiller her føles ut som å komme på landslaget, uttalte Ari Behn, under åpningen av årets utstilling på Bergstaden hotell.

Rørosingene hadde gått mann av huse for å ta del i åpningen, se kunsten og møte Behn, som ankom Røros mandag.

Han er en veldig trivelig fyr, som er forelsket i Røros allerede, ifølge en festpyntet og blid ordfører Hans Vintervold.

- Jeg har vært på Røros to ganger tidligere, også en gang med min tidligere kone, røpet hovedgjesten til Arbeidets Rett før åpningen.

Både kunstnere, vertskapet og alle gjestene så ut til å trives med noe godt i glasset og litt å spise, mens åpningsprogrammet gikk sin gang.

Behn deltok blant annet i samtale med Øivind Storm Bjerke, der også Kunst i Bergstadens Ellen Kristine Klemmetvold og Bjørn Tore Hindklev var med på podiet.

I sine innlegg skryter Behn av Røros og hvor fantastisk han synes det er å være her. (saken fortsetter under videoen)

Kunst i Bergstaden har besøk av Ari Behn.

Behn er altså årets hovedutstiller. I tillegg presenterer Kunst i Bergstaden arbeider av Sverre Ødegaard, Harald Sohlberg og Julie Ebbing.

I åpningstalen sa ordfører Hans Vintervold:

- Kunst i Bergstaden har opparbeidet seg som et av de større arrangementene i kulturkommunenen Røros. Høydepunktene står i kø. Det er både et internasjonalt, nasjonalt og lokalt tilsnitt i det vi skal være med på. Det er vanskelig å trekke fram noen ting fremfor noe annet. Likevel må jeg få lov til å trekke fram det arbeidet som gjøres med å trekke med barn og unge, og la dem få en smakebit. Med det får de lov til å ta en liten kikk inn i kunstens univers. Ellen Kristine Klemmetvold med flere har gjort en forbilledlig jobb med å rekruttere nye kunstnere, talte Vintervold.

- Picasso brukte 40 år på å lære seg å male som et barn. Det er den frie fantasien som jeg ønsker selv å ha i min egen formidling av kunst. Ikke som et barn nødvendigvis, men være åpen, fri og grenseløs, forklarte Behn til de rundt 60 personene som hørte på kunstsamtalen på Bergstaden hotell.

Like sikkert som at det spilles opp til Vinterfestspill i Bergstaden, rigger ildsjelene i Kunst i Bergstaden for eksklusiv kunstutstilling og andre aktiviteter i forkant og under vinterfestspillene. Bak Kunst i Bergstaden står en venneforening der styret består at Rolf Ericson, Åge Aas, Ellen Kristine Klemmetvold, Bjørn Tore Hindklev, Edel Aspaas, Kari Elise Dahle og Øivind Storm Bjerke.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags