Jubilanter setter pris på ildsjelene

INVITERER: F.v.: Siri B. Gellein i Elden, Kristin Bendixvold i Rørosmat, Kari Kluge i Vinterfestspill og Jon Anders Kokkvoll i Femundløpet inviterer til langbord på Sta'a for å gi noe tilbake til ildsjeler og frivillige. Foto: Liv Maren Mæhre Vold

INVITERER: F.v.: Siri B. Gellein i Elden, Kristin Bendixvold i Rørosmat, Kari Kluge i Vinterfestspill og Jon Anders Kokkvoll i Femundløpet inviterer til langbord på Sta'a for å gi noe tilbake til ildsjeler og frivillige. Foto: Liv Maren Mæhre Vold

Artikkelen er over 1 år gammel

Femundløpet er 30 år, Elden 25 år, Vinterfestspill og Rørosmat er 20 år. Mange ildsjeler står bak, og nå vil jubilantene gi noe tilbake.

DEL

: I løpet av året vil Femundløpet, Elden, Vinterfestpill og Rørosmat samarbeide tettere og arrangere felles arrangement. Det vil dekkes opp til langbord på Sta'a, frivillige får gratis konserter og teateropplevelser, og det blir mulig å komme nært innpå hundesporten. Det er de fire aktørenes måte å takke fjellregionens støttespillere og gründere på. I tillegg til mange felles markeringer vil også hver av aktørene ha egne arrangement for samarbeidspartnere og frivillige i jubileumsåret.

Femundløpet 30 år

Femundløpet har utviklet seg til å bli ett av fire store internasjonale langdistanse sledehundeløp. I år feires 30 år med 130 deltakere på startstreken, 1600 hunder, nær 700 frivillige og over 10 000 merkestikker langs traseen – det kan ikke annet enn bli folkefest langs løypa.

I 1989, ved et bål i en stjerneklar natt under en treningstur langs Femunden kom ideen om et lengre hundeløp. Med på treningsturen var Torgeir Øren, Stein Håvard Fjestad og Odd Kjøsnes. Alle tente på ideen og planleggingen var i gang.

Femundløpet er avhengig av 700 frivillige som jobber døgnet rundt både før og under løpet. Jobbene er mange; organisering av sjekkpunkter, hjelpe kjører og hunder fram til startstreken, sikre trygge veioverganger, matlaging for sultne kjørere, handlere og frivillige, samt programmering, tidtaking og medieteam.

Alle lokalsamfunnene i regionen er involvert i Femundløpet og det er takket være den enorme innsatsen fra frivillige at arrangementet er mulig.

Elden 25 år

Elden er et norsk, historisk musikkspill skrevet av Arnfinn Strømmevold og Bertil Reithaug og settes opp i spektakulære omgivelser midt i verdensarven Røros. Slegghaugene danner en majestetisk scene for dramatikken som utspiller seg i kveldstimene i månedsskiftet juli/august. Elden tar oss med tilbake til 1718–1719 da 10 000 svenske soldater med general Carl Gustaf Armfeldt gikk mot Trondheim for å ta over Norge, etter ordre fra Karl XII. Under ledelse av general De la Barre ble hundretalls av soldatene sendt til Røros hvor store deler av handlingen utspiller seg. Da Karl XII ble skutt, startet de svenske soldatenes tilbaketog til Sverige. Dødsmarsjen – hvor 3 000 soldater frøs i hjel på vei over grensefjella mot Sverige – er en sentral del av musikkspillet Elden.

Stiftelsen Elden er Norges nest største og Trøndelags største utendørsteater med over 12 000 publikummere i 2018. 330 frivillige deltar sammen et stort profesjonelt kunstnerisk team.

Rørosmat 20 år

Rørosmat SA er et andelslag bestående av nær 30 lokale mat- og drikkeprodusenter. Selskapet Rørosmat SA og merket «Røros – mat fra Røros-traktene» skal være Norges tydeligste merkevare innen lokalmat, og bidra til verdiskaping for sine matprodusenter. Med et kontaktpunkt, en ordre og en levering betjener de det norske dagligvare- og storhusholdningsmarkedet og formidler det mangfoldet av varer som lokale mat- og drikkeprodusenter produserer. Sammen utvikler de matregionen Røros-traktene.

Vinterfestspill 20 år

Den ideelle stiftelsen Vinterfestspill i Bergstaden har som formål å spre musikkglede og musikkinteresse blant så vel utøvere som tilhørere. Kammermusikkfestivalen er godt etablert på den nasjonale kulturkalenderen som resultat av stort engasjement fra en dyktig stab med ansatte og frivillige og med støtte fra lokale, regionale og nasjonale myndigheter.Vinterfestspill foregår hvert år i uke 11 og i løpet av fire dager inviterer de til et 20-talls konserter med nasjonale og internasjonale musikere.


Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags