Denne kunsten har du aldri sett før – nå skal den pryde kommunehuset

Mosekunst: Andreas Heuch med en uferdig versjon av det største kunstverket som han har produsert i mose fra
Rendalen. Dette skal avdukes i Rendalen kommunehus førstkommende mandag sammen med et noe
mindre mosebilde.

Mosekunst: Andreas Heuch med en uferdig versjon av det største kunstverket som han har produsert i mose fra Rendalen. Dette skal avdukes i Rendalen kommunehus førstkommende mandag sammen med et noe mindre mosebilde. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mose fra Rendalen skal pryde det renoverte kommunehuset. Mandag avdukes kunsten.

DEL

Rendalen kommunehus ble betydelig renovert i 2016 etter bær 40 år med bruk og slitasje. Mandag avdukes den offisielle utsmykningen, laget med farget mose levert av bedriften Norske Moseprodukter i Rendalen.

– Det foreligger et kommunalt vedtak på at to prosent av byggesum skal gå til kunstnerisk utsmykning av kommunale bygg, og her ønsket vi samtidig å fremme et ekte rendalsprodukt fra en bedrift i Rendalen med suksess, sier ordfører Norvald Illevold i en pressemelding.

– Utfordrende jobb

Utsmykningsprosjektet startet i 2016. Søknaden om statlige midler fikk avslag, så finansieringen har Rendalen kommune selv tatt seg av.

– Å produsere disse verkene med tilstrekkelig høy kvalitet er utfordrende fordi jeg aldri har arbeidet i dette materialet før. Å bli kjent med et nytt materiale tar tid, og det kreves mye for å løfte dette fra å være et hobbymateriale til å bli skjønn kunst, sier kunstneren Andreas Heuch.

Avduking

Han berømmer samtidig Norske Moseprodukter i Rendalen for å ha vært imøtekommende og faktisk blandet helt nye farger som de ikke hadde i sitt sortiment fra før til dette kunstprosjektet. Arbeidet har vært tidkrevende og utfordrende, men like før jul i fjor sto begge kunstverkene ferdige.

– Vi har av ulike årsaker ikke hatt tid til å avduke disse på en ordentlig måte før nå, men vi inviterer herved alle som har lyst til å komme å se de flotte kunstverkene våre til avdukingen førstkommende mandag kveld, sier Norvald Illevold.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken