Landbrukssjefen ble årets nydyrker

Landbrukssjef i Tolga kommune, Kjersti Ane Bredesen, ble den første vinneren av Rørosmeieriet og Røros Slakteris "Årets Nydyrker". Prisen ble delt ut av meieribestyrer Trond V. Lund (til høyre) og daglig leder ved Røros Slakteri, Kjell Ove Oftedal.

Landbrukssjef i Tolga kommune, Kjersti Ane Bredesen, ble den første vinneren av Rørosmeieriet og Røros Slakteris "Årets Nydyrker". Prisen ble delt ut av meieribestyrer Trond V. Lund (til høyre) og daglig leder ved Røros Slakteri, Kjell Ove Oftedal. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Landbrukssjef i Tolga kommune, Kjersti Ane Bredesen, ble kåret til «årets nydyrker» da Rørosmeieriet og Røros Slakteri delte ut prisen for første gang under landbruksseminaret «best på bærekraft» landbruk i Dalsbygda tirsdag.

DEL

Prisen deles ut i forlengelsen av Rørosmeieriet og Røros Slakteris nydyrkingstilskudd som ble lansert i fjor. Den er innstiftet for å gjøre stas på noen som har bidratt til økt fokus på bruk av grovfôr og bidratt til samhandling mellom gårdbrukere på tvers av økologiske driftsformer.

– Limet i landbruksnettverket

– Årets prisvinner er en framtidsrettet person med beina godt planta i bærekraftig landbruk. Hun har en egen evne til å skape samhold og nettverk, og er selve limet i landbruksnettverket i kommunen sin, sa meieribestyrer Trond Vilhelm Lund da han sammen med daglig leder ved Røros Slakteri, Kjell Ove Oftedal, delte ut prisen tirsdag.

I begrunnelsen for tildelingen skriver de to at Bredesen er en ekte ildsjel som sprer glede, muligheter og stolthet i landbruket utover egen omgangskrets og kommunegrense.

Rørt prisvinner

Det var en rørt og takknemlig landbrukssjef som takket for påskjønnelsen foran fulle benker på Rønningslemmen i Dalsbygda.

– Det er jo ingen sak å være landbrukssjef i en kommune som Tolga. Sammensetningen av landbruket der er helt unikt med sin store bredde. Her er det både store og små konvensjonelle bruk, store og små økologiske bruk samt kylling- og hønebønder, ei fantastisk utmark som drives godt og aktivt, og alt som gjøres er ekte og troverdig, sier hun.

En god landbrukskommune i en god region

Bredesen trekker også fram måten bønder i kommunen viser fram landbruket sitt gjennom seterleir, åpen seter og en generell stolthet av yrke sitt som nøkkelfaktorer for at Tolga blir en god landbrukskommune. Hun mener dette videre er et resultat av regionen kommunen tilhører.

– Røros- og Fjellregionen er nå ledende på foredling av lokalmat og helhetlig bruk av ressurser. Vi er ekte og troverdig i det vi gjør og vi er flinke til å samarbeide på flere vis. For eksempel samarbeider kommuner på tvers av fylkesgrenser, noe som gir oss muligheten til å spille på to fylker, samtidig er foredlingsbedriftene våre, Rørosmeieriet og Røros Slakteri flinke til å samarbeide med de større aktørene som Tine og Nordea. Vi ser virkelig hvor viktig de lokale aktørene er og klarer å dra sammen i samme retning, forteller hun engasjert.

Vil rendyrke strategi og utvikle nettverk videre

Landbrukssjefen har ingen planer om å hvile på laurbærene, men tenker stadig på den videre utviklingen.

– Fremover skal vi jobbe enda mer regionalt for å samle oss enda mer om en overordna strategi. Vi har stor nytte av å som region tilhøre to fylker, men det betinger at vi har en felles retning, og den skal vi jobbe enda mer med i tida framover, lover Bredesen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken