Gå til sidens hovedinnhold

«Gratistilbud» for alle som har tenkt seg til Livestock

Artikkelen er over 3 år gammel

Ungdommelig engasjement har resultert i tilbudet "buss for en tier" til Livestock-festivalen på Alvdal i juli.

Sammen med Ungdomsrådet for Fjellregionen og Hedmark Trafikk setter Livestock-arrangørene opp festivalbusser tur-retur festivalen fra Oppdal, Røros og Kvikne.

– Jeg er veldig glad og stolt over at dette initiativet fra Ungdomsrådet for Fjellregionen har gitt dette resultatet. Nå er det opp til ungdommen og andre festivaldeltakere å benytte seg av det som jeg vil kalle et gratistilbud, og så får erfaringene vise om dette er noe man skal jobbe mer for – også i forhold til andre arrangementer – og kanskje arbeide for å utvide med et samarbeid også med NSB om togtilbudet til festivalen neste år, sier regionrådgiver Rune Jørgensen i Regionrådet for Fjellregionen, i en pressemelding fra Livestock.

Et lite bidrag til miljøet

Jørgensen er sekretær for Ungdomsrådet for Fjellregionen, som ble etablert i 2015 og satte nytt trykk på arbeidet med kollektivtilbudet. Dette arbeidet har gitt resultater, og viser at det nytter når ungdom og andre engasjerer seg. Rune Jørgensen roser både Livestock og Hedmark Trafikk for måten spørsmålet om et prøveprosjekt med gratis buss til ungdommen ble tatt imot på, arbeidet med og løst. Det tilbudet som blir i år er helt i tråd med den ønskelista Livestock satte opp – ja til og med bedre siden alle kan kjøre buss for en tier.

– Dette er rett og slett strålende. Det er flott for Livestock og festivaldeltakerne, resultat av arbeid mot et felles mål og et lite bidrag til den viktige utfordringen verden har i forhold til miljøarbeidet, sier Rune Jørgensen.

Et tiltak for trafikksikkerhet

Festivalbussene er ikke bare et miljøvennlig valg. Det er også den tryggeste måten å komme seg til og fra Livestock.

 – Hedmark Trafikk er en stolt samarbeidspartner til Livestock, og det er gledelig at vi kan være med å legge til rette for at folk kommer seg trygt til og fra festivalen, sier Cathrine Glomsvoll, informasjons- og markedssjef i Hedmark Trafikk i pressemeldingen.

Glomsvoll oppfordrer de som skal på festivalen til å bruke bussen dersom man har mulighet disse dagene.

– Det er et fantastisk tilbud Ungdomsrådet og Hedmark trafikk har fått i stand. Dette er med på å øke tryggheten og tilgjengeligheten, sier festivalsjef Anne Linn V. Schärer.

Bussene stopper på stasjonene Folldal, Tynset, Tolga og Os. I tillegg blir det shuttlebuss for hver togavgang mellom Livestock og Alvdal stasjon, slik at du kan ta toget til festivalen og bli plukket opp av en egen festivalbuss.

Kommentarer til denne saken