Gå til sidens hovedinnhold

En støtte for andre: Bli med på vår anonyme #metoo-undersøkelse

Artikkelen er over 3 år gammel

Arbeidets Rett inviterer deg nå til å dele din #metoo-historie med hele Norge.

Emneknaggen #metoo løsnet en internasjonal lavine etter at skuespilleren Alyssa Milano brukte den i en melding på Twitter som hun la ut 15. oktober 2017. Der oppfordret Milano andre kvinner og menn som også hadde vært utsatt for seksuell trakassering, å svare på hennes tweet med #metoo.

Twittermeldingen kom etter at flere kvinnelige skuespillere tidligere samme måned hadde anklaget den amerikanske filmmogulen Harvey Weinstein for voldtekt, trakassering og uønsket seksuell oppmerksomhet.

Vi ønsker din historie

I Norge har det siden, i likhet med hele verden, florert med #metoo-historier. Felles for dem er at de i all hovedsak handlet om mektige menns overgrep og trakassering av kvinner i media, næringsliv, kulturfeltet eller i politikken. Altså ikke kvinner flest.

Nå spør Arbeidets Rett – kvinner og menn i hele Fjellregionen – om din #metoo-historie.

Delta i undersøkelsen her, eller skroll deg nederst i denne saken for å svare!

Ikke bare vi. Amedia-aviser over hele Norge gjør det samme sammen med Nettavisen. Målet er få hele Norge i tale. Vi vil gjennom å spørre folk flest om hva de har opplevd, forsøke å gi et svar på hvilket omfang #metoo har.

Og la oss være krystallklare om hva vi spør om: #metoo handler ikke om overgrep eller voldtekt (ikke at det ikke er forkastelig), men om seksuelle overgrep, trakassering og uønsket seksuell oppmerksomhet basert på ulikhet i maktforhold.

Det kan være gjennom forholdet mellom lærer og elev, sjef og ansatt, politi og pågrepet. I det hele tatt ulikt styrkeforhold. Den globale rapporteringen av problemet handler selvfølgelig ikke bare om menns trakassering av kvinner. Menn er utsatt for det samme. Av kvinner eller andre menn. Sikkert i mye mindre omfang, men dog like interessant.

Spørreundersøkelsen vi inviterer deg til å delta i gir oss ikke anledning til å spore deg med mindre du oppgir hvem du er. Du kan også ringe meg, Guri Jortveit, direkte på 90662117. Vi i Arbeidets Rett har absolutt kildevern. Du bestemmer om og i hvilket omfang vi kan bruke din historie, om du tar kontakt.

Gjennom å besvare vår spørreundersøkelse deltar du i noe mye større enn bare å fortelle din historie. Amedias og vårt initiativ gjør det mulig for ettertiden å si mye mer om hvor omfattende #metoo var i det herrens år 2018. Det er en ganske stor overbygning over vårt lokale initiativ.

 

Kommentarer til denne saken