Røroskjøtt inngår eksklusiv kontrakt med landets største hotellkjøkken: – En vanvittig viktig avtale

VIKTIG AVTALE: Daglig leder i Røroskjøtt, Kjell Ove Oftedal, får gåsehud av avtalen selskapet har sikret seg med Britannia Hotel i Trondheim.

VIKTIG AVTALE: Daglig leder i Røroskjøtt, Kjell Ove Oftedal, får gåsehud av avtalen selskapet har sikret seg med Britannia Hotel i Trondheim. Foto:

Røroskjøtt har inngått en femårig avtale med Britannia Hotel i Trondheim. Det gir daglig leder Kjell Ove Oftedal gåsehud.

DEL

Avtalen innebærer at Røroskjøtt blir eneleverandør på alt av storfe, småfe og gris i fem år. Britannia Hotel åpner i Trondheim 1.april, med landets største hotellkjøkken og Mikael Forselius som direktør.

– En avtale for fem år signeres nesten aldri i vår bransje, sier Kjell Ove Oftedal til Adresseavisen. Han omtaler avtalen som vanvittig viktig for Røroskjøtt.

– Det er svært sjelden at det inngås femårskontrakter. Normalt er det ett år av gangen, legger Oftedal til.

I en pressemelding fra Røroskjøtt onsdag, uttaler Oftedal og produksjonsleder Sten Thure Solli:

– Vi er stolte over å få muligheten til å jobbe med Britannia som har noen av de beste kokkene i Norge og verden. Avtalen er stor og viktig for Røroskjøtt AS og vil skape nye arbeidsplasser og økt lokal verdiskapning i årene framover.

Kvalitet og utvikling

Kjøkkensjef på Britannia Hotel, Christopher Davidsen, er en av landets mest meritterte kokker.

– Vi har valgt Røroskjøtt fordi kvalitet er viktig. De holder det nivået vi er på utkikk etter, og det at det er en relativt liten bedrift, gjør at vi kan få den servicen vi ønsker, sier Davidsen til Adresseavisen.

Kontrakten med Røroskjøtt er den største enkeltkontrakten kjøkkensjefen inngår. Han begrunner den femårige avtalen med at de to partnerne skal drive produktutvikling sammen.

Britannia Hotel

Britannia Hotel stengte sommeren 2016 for en omfattende tre-årig totalrenovering. Hotellet gjenåpner 1. april 2019, som et internasjonalt femstjerners hotell.

Britannia Hotel skal etter gjenåpning i 2019 fremstå som ett av Norges aller beste hotell, et reisemål i seg selv, med seks ulike restaurantkonsept: fra spennende, uformelle mat- og drikketilbud, til kokkekunst på aller høyeste nivå i Speilsalen.

Hotellet får 257 nye rom og suiter, spa og velværeavdeling, moderne konferansefasiliteter, ballroom og selskapslokaler.

Tidligere i sommer ble det kjent at Britannia Hotel er blitt medlem av The Leading Hotels of The World. Medlemskapet er en del av ambisjonen om å bli et internasjonalt femstjerners hotell på toppnivå.

Gåsehud

Daglig leder Kjell Ove Oftedal sier til avisen at han får gåsehud av avtalen.

– Med dyktige samarbeidspartnere kan vi ligge i forkant, sier han.

Avtalen gjør trolig at Røroskjøtt må øke bemanningen. Sannsynligvis blir det også behov for flere leverandører.

– Vi har tett kontakt med bøndene som leverer dyr til oss. Så god kontakt at vi vet hvordan dyret ser ut lenge før det kommer til oss, sier produksjonsleder Sten Thure Solli.

I 2017 hadde Røroskjøtt en omsetning på drøyt 30 millioner. Resultatet ble tidenes dårligste med et underskudd på 1,9 millioner før skatt.

– Det står vi av, uttaler Oftedal om fjorårssmellen til Adresseavisen.

Røroskjøtt AS er et heleid datterselskap av Røros Slakteri AS. I forrige måned signerte Røros Slakteri AS en historisk samarbeidsavtale med Fatland AS. Avtalen gjelder for ti år og har en verdi på 1 milliard kroner.

LES MER: Røros slakteri og Fatland signerer 10-årsavtale verdt 1 milliard kroner

Artikkeltags