Mye å hente for lokale bedrifter

Styrearbeid: Rørosregionen næringshage arrangerer kompetanseforum i samarbeid med Sparebanken Hedmark, og oppfordrer bedrifter og potensielle styremedlmmer til å melde seg på.  F.v. Samareh Granqvist, Ann Brudevoll, Torgeir Svae, Per Arild Eggen og Arne Støholen.

Styrearbeid: Rørosregionen næringshage arrangerer kompetanseforum i samarbeid med Sparebanken Hedmark, og oppfordrer bedrifter og potensielle styremedlmmer til å melde seg på. F.v. Samareh Granqvist, Ann Brudevoll, Torgeir Svae, Per Arild Eggen og Arne Støholen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Stein Ragnar Noreng, Wenche Wikan Ligård, Kjetil Leteng og Arne Støholen er alle foredragsholdere på årets første KompetanseForum, som tar for seg eierskap, ledelse og styrearbeid i bedrifter.

DEL

Arrangementet er et samarbeid mellom Næringshagen for Røros- og Tynsetregionen og Sparebanken Hedmark, og finner sted i Kompetansesenteret på Tynset 1. februar.

Rådgiver i Rørosregionen Næringshage, Torgeir Svae, mener i likhet med banksjef Ann Brudevoll, at det er et potensiale for å profesjonalisere bedriftene i regionen.

– Noen av bedriftene skiller seg ut, sier Svae, og nevner Os ID som et eksempel.

– For noen år tilbake gjorde de grep for å ta bedriften videre. De har nå internasjonale eiere. Rørosmeieret er et annet eksempel på en bedrift med eksterne eiere.

LES OGSÅ: – Vi var tre brødre som kunne alt selv 

Fire foredragsholdere

Og nettopp medeier, administerende direktør og styremedlem i OS ID, Wenche Wikan Ligård, er en av foredragsholderne under årets første KompetanseForum.

I tillegg skal Stein Ragnar Noreng, tidligere ansvarlig for KPMG i Norge, Kjetil Leteng og Arne Støholen, alle med bred bakgrunn fra eierskap, ledelse og styrearbeid, snakke om viktigheten av tilstrekkelige ressurser i et styre for å ta ut potensialet i virksomheten.

To målgrupper

Foredraget har to målgrupper, nåværende og kommende styremedlemmer samt eiere av små- og mellomstore bedrifter.

– Du trenger ikke eie en bedrift for å delta, presiserer Torgeir Svae, og henvender seg til personer med styrekompetanse.

– Rørosregionen Næringshage har som mål å kartlegge styrekompetanse i regionen ved å opprette en database som bedriftseiere kan benytte seg av, sier Svae.

Han sier det også er et mål med kompetanseutveksling innad i regionen.

– For eksempel er industrisektoren annerledes på Røros enn i resten av regionen. Erfaringene her bør også komme andre til gode. Vi håper at rørosinger tar turen til foredraget på Tynset.

Rådgiver i Sparebanken Hedmark, Per Arild Eggen, tror også det kan være mye å hente blant eiere av hytter og fritidsboliger i regionen.

– Flere av disse involverer seg også i det lokale næringslivet. Det bør være en ambisjon å få med flere, sier Eggen.

Lav kvinneandel

Banksjef Ann Brudevoll viser til tall som forteller at det ved utgangen av 2015 var registert 934 virksomheter i Tynset kommune. 280 av disse selskapene var registert med ansatte og det ble etablert 27 nye AS´er i 2015, innenfor de dominerende virksomhetene tjenesteyting, bygg og anlegg, varetransport og handel.

– Vi har tro på at gode diskusjoner i styrer vil bidra til økt verdiskapning for regionens virksomheter. Vi tror også at gode styreemner finnes i regionen og vil sette pris på å bli spurt om styrearbeid, sier Brudevoll.

Som et lite apropos oppfordrer hun flere kvinner til å engasjere seg i styrearbeid.

Blant nyetableringene i Hedmark ligger kvinneandelen som styreledere på bare 15 prosent.

Artikkeltags