Hyllet Tirill Langleite

GLADE FOR HALL: Fredag ettermiddag feiret hestelinja ved Storsteigen videregående skole at Fjellregionen Ridehall blir en realitet og at den bygges i tilknytning til skolen. Foran alle elevene og lærer Harriet Larsen og rektor Eivind Aaen sittende til høyre, står leder i Nord-Østerdal Hestesportsklubb Elin Grindvoll Gransletten og Tirill Langleite.

GLADE FOR HALL: Fredag ettermiddag feiret hestelinja ved Storsteigen videregående skole at Fjellregionen Ridehall blir en realitet og at den bygges i tilknytning til skolen. Foran alle elevene og lærer Harriet Larsen og rektor Eivind Aaen sittende til høyre, står leder i Nord-Østerdal Hestesportsklubb Elin Grindvoll Gransletten og Tirill Langleite. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Tirill har stått på. En blomst er lite, men et viktig symbol.

DEL

(Østlendingen) Slik roste rektor ved Storsteigen videregående skole i Alvdal, Eivind Aaen, Tirill Langleite fredag ettermiddag.

– 2. juni spendte Vår Herre slepriva for sin beste hest, og alt i første økta sopte han vekk alle skyer på sin store Himmel, siterte rektor et dikt hentet fra boka «Ludvig» av Kjell Aukrust. – Om du er hesten eller Vår Herre vet jeg ikke, men det er i hvert fall du som har åpna opp og sopt alle skyer vekk slik at vi endelig får ridehall, la han til.

I 20 år har Langleite vært primus motor for å få lagt en regional ride- og kjørehall til Storsteigen. Prosjektgruppa med Elin G. Gransletten, Ida Leteng, Hanne Syvertsen, Heidi Skybakk, Marianne Dahlstrøen og Guri Grimsgård skal også ha stor ære for at hallen nå blir en realitet.

Banken stilte som forutsetning at Hedmark fylkeskommune skulle inngå en leieavtale på minst 10 år for at Fjellregionens Ridehall AS skulle få lån til å oppføre ridehallen. Dette falt på plass denne uken. Spaden settes i jorden bare siste godkjenning fra kommunen foreligger. Planen er før jul.

Deilig

– Det skal bli deilig å slippe og ri på en skøytebane, sa Karen Svensgaard. De 15 medelevene på hestelinja nikket samtykkende. – Det vil også føre til at flere søker seg til skolen, la Karen bestemt til. Nå er det 16 elever på hestelinja. Det er plass til 28.

Ungdommene gledet seg over å få et bedre og tryggere undervisningsmiljø, slippe snø, kulde, støv og støy fra rv. 3 når de sitter på hesteryggen. Nervøse reaksjoner fra hestene på grunn av støy fra vegen blir også en saga blott.

– Da kan ikke hestene hoppe over gjerdet lenger. Det er ikke lang veg til rv. 3, sukker Karen. – Karen sin hest hoppet over gjerdet og min fulgte etter, kommenterer Hanna Sundberg Ingebrigtsen.

– Vi vil også kunne arrangere stevner på vinterstid, smiler Hanna. – Hallen vil gi mange muligheter til å arrangere mange ting, legger Karen til.

For tiden er fem private og 11 skolehester stallet opp på skolen, blant dem kaldblodshester, islandshester, dølahester, fjordinger og oldenburgere.

Timeplan

Med hall blir timeplanen forutsigbar, og bruk av hest kan foregå hele året. Ikke bare vår og høst som har vært hovedregelen i de 20 årene skolen har hatt hestelinje.

– Hallen skal være et sted for alle hesteinteresserte i hele fjellregionen. Den skal være åpen for alle hesteraser, for trening, kurs, rekreasjon, konkurranse og hest i næring. De som ønsker at Storsteigen skal bestå og å bidra til hallen, kan kjøpe en hestesko i «gull» gjennom hestesportsklubben. Gullskoen blir hengt opp i hallen med bidragsyters navn på. Tenk at vi allerede er tildelt NM i Dølahest i 2019, ivret Langleite.

Ved skolestart 2018 skal hallen på 31 x 70 meter åpnes. Tribunen vil ha 315 sitteplasser, de blå stolene som på nyåret byttes ut i Tynset kulturhus. Ridebanen blir på 24 x 65 meter. Internasjonal standard er 20 x 60 meter, men i Fjellregionen Ridehall ønsket pådriverne at det også skal kunne kjøres hest med vogn.

Se Etter 20 års kamp blir det nå ridehall på Storsteigen

Se: Feiret ja til ridehall med ordførerens hjemmelagde bløtkake

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken