Innsamling til ny buss for eldre og funksjonshemmede i Os En halv million på rekordtid

Sparket igang:  Aksjonen startet i månedsskiftet ferbruar/mars i regi av helselaget og eldrerådet. Fra venstre: Helge Narbuvoll og Arnulf Moseng fra helselaget, og Kåre Bakosgjelten, representant for eldrerådet. 
(Arkivfoto)

Sparket igang: Aksjonen startet i månedsskiftet ferbruar/mars i regi av helselaget og eldrerådet. Fra venstre: Helge Narbuvoll og Arnulf Moseng fra helselaget, og Kåre Bakosgjelten, representant for eldrerådet. (Arkivfoto)

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

I løpet av en drøy måned er det samlet inn over en halv million kroner til ny buss for eldre og funksjonshemmede i Os. - Det er rett og slett fantastisk, kommenterer Kåre Bakosgjelten i Os eldreråd.

DEL

OS: Det var helselaget og eldrerådet som dro igang innsamlingsaksjonen. - Vi var lenge i tvil om skulle ta sjansen, vi syntes en halv million virket nokså uoppnåelig, forteller Bakosgjelten.

250 kr. per innbygger

Bekymringen skulle vise seg å være helt unødig. - Bare i løpet av en eneste dag kom det inn 15.000 kroner. Og hvis vi deler totalbeløpet på antall innbyggere, kommer vi opp i over 250 kroner, illustrerer han.

Aksjonen ble rullet igang for alvor i mars, og bare fem-seks uker senere er målet på 500.000 kroner nådd med god margin. - Givergleden og samfunnsemgasjementet har vært formidabelt. Vi er stolte over å være en del av et lokalsamfunn som er raust overfor mennesker som fortjener å bli satt pris på.

Godt formål

I mer enn 15 år har beboerne ved Verjåtunet og Rytrøa hatt tilgang til en minibuss. Den har vært til store glede og gitt beboerne mulighet å bryte kvardagsrutinene med turer i nærmiljøet og regionen. Men den gamle bussen er i ferd med å bryte sammen, og dette var bakgrunnen for innsamlingsaksjonen.

12 lag og foreninger , 8 bedrifter og 135 enkeltpersoner har bidratt med større og mindre beløp.

Politiske partier i Os er blant giverne. - Vi vil berømme dem som satte igang aksjonen. Vi ønsker å bidra til at eldre og funksjonshemmede får muligheter til å komme ut på turer, være med på aktiviteter og arrangementer i likhet med andre. Dette er virkelig et godt formål, sier Katrine Ness, leder i Os Arbeiderparti.

Den nye bussen

Ny buss er allerede bestilt. Den vil blant annet ha rullestolplass og rullestolrampe. - Bussen vil bli ombygd etter våre spesielle ønsker. Dette vil naturlig nok ta noe tid, men i andre halvdel av sommeren regner vi med at den vil være leveringsklar. Og da blir det ei gledesmarkering, lover Kåre Bakosgjelten.


Artikkeltags