Store deler av Os mistet vannet

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Os kommune meldte følgende på sin hjemmeside tidlig onsdag morgen: – Os vannanlegg har siden i går hatt problemer med vanninntaket sitt, og det er usikkert når de få orden på det.

Løsningen ble å koble over slik at deler av Os sentrum fikk vanntilførsel fra Os kommunale vannverk.

Per Høistad i Os vannanlegg opplyste onsdag morgen følgende til Arbeidets Rett:

– Vi klarer rett og slett ikke å pumpe opp grunnvannet. Forhåpentligvis er det bare noen siler som er tett og det fører til at vi har mistet vannet. Hvis det er slik at grunnvannsstanden er for liten og det er årsaken til vannmangelen, da sliter vi. Men vi tror ikke det er det som er årsaken. Vi har en pumpebil som skal hjelpe oss. Den reiste fra Hønefoss klokka fem i morges, sier Høistad.

Han forklarer at de jobber med å få opp trykket på Os kommunale vannverk slik at det også kan gi vann til hele Os sentrum. Men ikke alle vil få.

- På Høistad vil det nok ikke bli vann. Vi skal bruke brannbil for å prøve å fylle bassenget med vann, slik at det kan hjelpe på litt, forklarer Høistad.

Ved ni-tiden onsdag morgen opplyste kommunen at de hadde fått vann til sykehjemmet, mens Os skole og Os barnehage fortsatt var uten vann.

Ved 11-tiden kunne kommune meddele på sin hjemmeside at hadde koblet på mer trykk fra det kommunale vannverket og at vannet gradvis vil komme tilbake til husstander som forsynes av Os vannanlegg.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken