Spesialenhetens leder Jan Egil Presthus er død

Oslo  20180830.
Spesialenhetens leder Jan Egil Presthus i  Oslo Tingrett under ankesaken mot Gjermund Cappelen og Eirik Jensen i Borgarting lagmannsrett torsdag.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Oslo 20180830. Spesialenhetens leder Jan Egil Presthus i Oslo Tingrett under ankesaken mot Gjermund Cappelen og Eirik Jensen i Borgarting lagmannsrett torsdag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Foto:

Av

Leder for Spesialenheten for politisaker Jan Egil Presthus er død, 59 år gammel, opplyser spesialenheten i en pressemelding.

DEL

– Det er med sorg vi meddeler at vår leder, Jan Egil Presthus, døde brått i går kveld av hjertestans, skriver de i pressemeldingen.

– Vi ber om ro til å håndtere og bearbeide dette internt i organisasjonen og til å støtte hans nærmeste familie, skriver de videre.

Jan Egil Presthus har vært sjef for spesialenheten siden 2005. Han var aktor i Eirik Jensen-saken som skulle starte opp igjen 14. januar.

Han har tidligere arbeidserfaring fra Justisdepartementet, Utlendingsdirektoratet og som politijurist og kriminalsjef ved Asker og Bærum politidistrikt.

Presthus har også vært rådmann i Tynset kommune.

– Dette var en veldig sjokkerende beskjed å få. Det meste stopper opp når man får en slik beskjed, sier Sp-politiker Dag-Henrik Sandbakken til Østlendingen.

– Han gjorde politikerne gode

Sandbakken var ordfører på Tynset fra 1999 til 2005. Han samarbeidet svært godt med Jan Egil Presthus.

– Det er mye å si om Jan Egil. Vi hadde et svært godt samarbeidsforhold. Han var en veldig behagelig person å jobbe sammen med. Han samarbeidet godt, var kunnskapsrik og kom raskt inn i rollen som rådmann på Tynset, sier den tidligere ordføreren.

Samspillet mellom politikk og administrasjon kan være krevende, men Sandbakken og Presthus fant tonen.

– Han la sin sjel i grundige saksutredninger og hadde en lederstil som gjorde det enkelt å samarbeide. Han gjorde oss politikere gode. Han var en god leder og en god rådmann for Tynset kommune. Han var liksom også litt vår, i og med at han bidro så positivt de årene han var på Tynset, avslutter Dag-Henrik Sandbakken, som i dag er fagsjef i KS.


Artikkeltags