I romjula lander SAS-fly fra London, Aalborg og København på flyplassen rett over grensa

SAS FLYR HIT: I romjula 2019 vil SAS lande sine tre første flygninger her på Scandinavian Airport.

SAS FLYR HIT: I romjula 2019 vil SAS lande sine tre første flygninger her på Scandinavian Airport. Foto:

28. desember lander det første SAS-flyet fra London på nye Scandinavian Mountains Airport.

DEL

Det skriver Skistar i en pressemelding mandag morgen.

I tillegg lanserer SAS flyruter til den nye flyplassen fra København og Aalborg. Både det danske og engelske markedet er i vekst og viktige for skiturismen i Trysil og Sälen.

Scandinavian Mountains Airport åpner dørene og bagasjebåndene i desember.

Salgs- og markedssjef i SkiStar Trysil, Turid Backe-Viken, er veldig fornøyd med at SAS lanserer flyruter fra viktige vekstmarkeder som England og Danmark allerede fra åpningen.

– Tallene for kommende vinter viser så langt en økning på totalt ni prosent* fra Danmark og 23 prosent* fra England på SkiStars destinasjoner. Nå ser vi fram til et strategisk samarbeid med SAS i å utvikle helhetsopplevelsen fra reise til skiferie, sier Backe-Viken.

SAS skal fly til Trysil og Sälen fra London Heathrow Airport og denne ruten flys på lørdager. Flytiden er i overkant av to timer.

Søndag 29. desember åpner SAS flyruter fra København og Aalborg. Fra København kan du fly til Trysil og Sälen på torsdager og søndager. Flytiden er om lag 1 time og 20 minutter. Flyruten fra Aalborg kjøres på søndager og har samme flytid som ruten fra København.

– Dette er en veldig spennende nyhet som vi har ventet på. Det svenske, danske og britiske markedene er viktige for oss, og nå vil de kunne ta seg til Trysil på en enda enklere og raskere måte. Disse markedene blir enda viktigere for oss fremover, sier Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil.

SAS vil operere de nye rutene med det nye flyet Airbus 320neo, som regnes som markedets stilleste og mest drivstoffgjerrige fly med et redusert CO₂-utslipp på opptil 18 prosent.

NYE FLY TIL TRYSIL: SAS sine nye Airbus 320neo skal fly til Trysil og Sälen fra London, København og Aalborg.

NYE FLY TIL TRYSIL: SAS sine nye Airbus 320neo skal fly til Trysil og Sälen fra London, København og Aalborg. Foto:

– Det er veldig gledelig at SAS kan tilby de første internasjonale rutene til den nye flyplassen. Korte reisetider, attraktiv rutetabell i kombinasjon med fantastiske muligheter for skikjøring og andre vinteropplevelser i norske og svenske fjell, er noe mange etterspør. Vi kommer til å utvikle samarbeidet med SkiStar for ytterligere å styrke tilbudet til våre reisende, og gjøre det enklere å oppleve den skandinaviske vinteren, sier Karl Sandlund, Executive Vice president Commercial i SAS, ifølge pressemeldingen.

I tillegg til SAS tre flyruter fra Danmark og England åpner også et flertall flyruter fra fem svenske byer til Scandinavian Mountains Airport i desember.

*SkiStar ABs bookingstatistikk for UK/England i dag sammenliknet med samme tid foregående år, og bookingstatistikk for Danmark fra 26. juni 2019 sammenliknet med samme tid foregående år.

Artikkeltags