Ordfører: - Blir Røros nedprioritert?

FLY: Det har vært mange kansellerte flyavganger siste uke. I skrivende stund fredag kveld ser det ut til av flyet skal gå nesten som normalt. Ordføreren er like fullt bekymra.

FLY: Det har vært mange kansellerte flyavganger siste uke. I skrivende stund fredag kveld ser det ut til av flyet skal gå nesten som normalt. Ordføreren er like fullt bekymra. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

- Hva vil Widerøe gjøre for å bedre denne situasjonen og hvor raskt?, spør Hans Vintervold, som er ordfører i Røros og leder av Røros lufthavnråd.

Bakgrunnen er den siste ukas manglende regularitet på flyruta til Røros. Ordføreren konstaterer at det har vært mange kanselleringer.

Widerøe har innstilt seks flyavganger siden fredag

Ny innstilling av flyet onsdag kveld og torsdag morgen. Denne gangen manglet det nok crew for at flyet kunne lette

- Vi registrerer med bekymring utviklingen av flyruta til Røros den siste tiden. Etter en meget god utvikling fra i vinter har det vært for mange kanselleringer. Noen ganger med begrunnelsen teknisk feil og andre ganger begrunnet med manglende crew.

Vintervold minner om at siden Røros kun har to fly-rotasjoner hver dag så innebærer kansellering av ett fly hele 50 prosent reduksjon i tilbudet.

- Usikkerheten om Widerøe vil kunne fly medfører også at flypassasjerer må velge andre transportløsninger. Ulempen er betydelig lenger reisetid for de reisende. Andre må kansellere reisen sin for de ikke kommer tidsnok frem til møter, avtaler og planlagte arrangement.

Røros har gjennom flere år at en positiv utvikling og lufthavnrådet sammen med regionens næringsliv har jobbet meget iherdig for å få en fortsatt positiv vekst.

Widerøe har bidratt med ekstra fly på søndag i vintersesongen og ved større arrangementer. Nå er utviklingen med kanselleringer slik at vi lurer på hva Widerøe gjør med sitasjonen.

- Vi er klar over at det er noen situasjoner Widerøe ikke rår over, men andre kommer som følge av Widerøes egne prioriteringer, manglende tiltak.

Når tekniske feil og ikke minst mangelen på crew oppstår er vi spørrende til om Widerøe samtidig nedprioriterer flyvningene til Røros, understreker Vintervold som har har meldt sin bekymring til flyselskapets ledelse.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken