Utvider 1. mai med feiring også kvelden før

SAMARBEIDER: Politikere og LO samarbeider om å arrangere 1. mai på Røros. Fra venstre Isak Busch (Ap). Astrid Reistad (LO Røros/Holtålen), Ivar Østby (AUF) og Bjørn Salvesen (SV).

SAMARBEIDER: Politikere og LO samarbeider om å arrangere 1. mai på Røros. Fra venstre Isak Busch (Ap). Astrid Reistad (LO Røros/Holtålen), Ivar Østby (AUF) og Bjørn Salvesen (SV). Foto:

På Røros har AUF, LO, Ap og SV et ønske om å nå nye grupper og fornye den tradisjonelle markeringen av arbeidernes dag.

DEL

Derfor inviterer lagene til rikt program i Sangerhuset, hvor alle er hjertelig velkommen uavhengig av politisk ståsted.

– Vi ønsker å nå flere, bredere og yngre. Og derfor prøver vi å fornye oss rundt 1. mai feiringen, samtidig som vi beholder det tradisjonelle programmet.

Astrid Reistad i LO Røros/Holtålen, Bjørn Salvesen i SV, Isak Busch i Ap og Ivar Østby i AUF håper mange vil henge seg på å bli med på det nye arrangementet.

Under kvelden blir det bokbad med journalist og forfatter Magnus Marsdal. Han skal bokbades av Marianne Breigutu om den siste boka «Frihetens mødre». Den handler om generasjoner og samfunnsutvikling, og ble til da Marsdal hadde seks måneders pappaperm i California.

Deretter blir det Stand-up med komiker Nils-Erik Flatø.

– Han er komiker, kåsør, jurist og champagne-sosialist. Fra sitt unike perspektiv tar han for seg samfunnstopper, populærkultur, sine tvangsinnlagte familiemedlemmer og livsanskuelser, forklarer Bjørn Salvesen.

Videre utover kvelden blir det quiz med tema fra arbeiderbevegelsen.

– Folk liker å møtes og gruble litt. Det er arbeiderbevegelsen som blir tema for quizen, men selv om man ikke er oppflasket på venstresiden så klarer alle å svare på spørsmål, sier Busch.

Arrangørene håper at de vil se folk som ikke ellers er med på den tradisjonelle markeringen.

-Jeg vet at programmet kan fenge for vår aldersgruppe og vi AUF er glad i festdagen 1. mai, sier Ivar Østby.

Selve dagen markeres på tradisjonelt vis på Røros med Falkberget-messe i Bergstaden Ziir, kransenedleggelse ved Arbeidermonumentet og Falkberget grav, appeller ved Nilsenhjørnet og tog til Sangerhuset. Her vil det bli flere appeller og Ingvild Kjerkol er dagens hovedtaler.

Artikkeltags