Stas på statsborgerseremoni

Ibrahim Noreen Issa (venstre) og Samira Sulaiman Nour fra Røros var blant de nærmere 90 nye statsborgerne som deltok under statsborgerseremonien i helga.

Ibrahim Noreen Issa (venstre) og Samira Sulaiman Nour fra Røros var blant de nærmere 90 nye statsborgerne som deltok under statsborgerseremonien i helga. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nærmere 90 nye norske statsborgere ble i helgen ønsket velkommen i en høytidelig seremoni i Erkebispegården i Trondheim. To av dem var Ibrahim Noreen Issa og Samira Sulaiman Nour fra Røros.

DEL

Seremonien for nye statsborgere markerer overgangen til norsk statsborgerskap. Markeringen gir nye statsborgere anledning til offentlig å vise sin tilknytning til Norge. Den gir også lokalsamfunn og storsamfunnet anledning til å ønske nye statsborgere velkommen.

Det var fylkesmann Frank Jenssen som ledet seremonien.

- Jeg synes det er veldig gledelig at så mange ønsker å markere sitt norske statsborgerskap. Med denne seremonien vil vi gjøre ekstra stas på de som har valgt å knytte seg til det norske fellesskapet på denne måten, sier fylkesmann Frank Jenssen.

- Så er det også første gang jeg deltar som fylkesmann, og det er veldig artig å få lov å dele denne dagen med så mange nye trøndere, tilføyer Jenssen.

På den høytidelige seremonien deltok nærmere 90 nye norske statsborgere med følge.

Til sammen var 29 land representert i Øysteinssalen i Erkebispegården i Trondheim.

I år var det nye statsborgere tilhørende kommunene Trondheim, Hitra, Frøya, Oppdal, Orkdal, Røros, Midtre Gauldal, Melhus, Malvik og Indre Fosen som var tilstede.

I Trøndelag kommer Fylkesmannen til å arrangere tre seremonier i 2018, og den første i 2018 var denne som ble arrangert lørdag 26. mai. Under seremonien avgir de nye statsborgere et troskapsløfte, som lyder slik:

«Som norsk statsborger lover jeg troskap til mitt land Norge og det norske samfunnet, og jeg støtter demokratiet og menneskerettighetene og vil respektere landets lover.»

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken