Frode skal forklare hva velferdsteknologi faktisk er

Folkehelsekoordinator Frode Bukkvoll skal forklare hva velferdsteknologi faktisk innebører.

Folkehelsekoordinator Frode Bukkvoll skal forklare hva velferdsteknologi faktisk innebører. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Frode Bukkvoll skal under eldredagen 1. oktober snakke om velferdsteknologi. Hva dette innebærer og gi eksempler.

DEL

– Jeg skal fortelle litt om hvilke løsninger vi har i dag og nye elementer som vil komme inn. Det er linket litt opp mot det nye bygget på Øverhagaen, forklarer Bukkvoll, som er folkehelsekoordinator i Røros kommune.

Han mener Øverhagaen blir mer enn bare et sykehjem med både dagsenter og flerbrukshall i de samme lokalene.

– Det kommer til å bli mange aktiviteter utover det som skjer på et vanlig sykehjem, mener Bukkvoll.

En av de tingene som han vil snakke om under dagen er at kommunen har gått fra analoge trygghetsalarmer over til digitale trygghetsalarmer på omsorgsboligene i tilknytning til Øverhagaen.

– Det fører til at de som er på jobb får melding direkte på sin mobil istedenfor at det går inn til en sentral. Det vil også komme en del digitale verktøy for dem som går nattevakt i omsorgstjenesten. Mye av tiden de bruker på jobb er å gå rundt å sjekke. Jeg vil også nevne flere eksempler på duppedingser som kommer, sier fysioterapeuten.

Eldrerådet har satt velferdsteknologi som hovedtema på møtet i Storstuggu. Gjennom innledninger av kulturkonsulent Ane Linn Haagaas, folkehelsekoordinator Frode Bukkvoll og seniorforsker Roger A. Søraa, NTNU, belyses viktige sider av velferdsteknologien. Vil den gi mer ensomhet eller mer frihet, er ett av spørsmålene.

Det blir også kunstnerisk underholdning ved visegruppa Røst og middagsservering. Arrangementet foregår på ettermiddagen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken