Inspirasjonstreff med fokus på lokalmat, reiseliv og opplevelser

Søberg Gård er en av dem som skal fortelle litt om sine erfaringer.

Søberg Gård er en av dem som skal fortelle litt om sine erfaringer. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

14. mai inviteres det til Inspirasjonstreff i Hovet, Ålen der både grunneiere, gårdbrukere, matprodusenter, opplevelsesleverandører inviteres til å delta. Kvelden er en mulighet til å bli inspirert til å drive videre utvikling av egen virksomhet og produkter.

Hente inspirasjon fra flere

Kvelden arrangeres i samarbeid med landbrukskontoret og prosjektet Kompetanseløft Lokalmat – Reiseliv og landbruksforvaltningen for Røros, Os og Holtålen kommuner.

– Vi har invitert inn aktører som har vært igjennom, og som fortsatt er i, en reise fra idé til handling. De vil fortelle om forventninger og rolleavklaringer, generasjonsskifter og generasjonssamarbeid, og om motivasjoner for å velge. Felles for alle er utvikling, et ønske om noe! forteller Marit Evanger fra Rørosmat i en pressemelding.

Blant aktørene som er invitert inn til å fortelle litt om sine erfaringer, finner en velkjente navn som Vauldalen Fjellhotell, Tydalskjøtt og Søberg Gård. I tillegg har de fått med seg et lokalt bidrag fra Haltdalen

– Jørgen Bønstu Nyrønning, er ung gårdbruker ifra Haltdalen som driver gårdsbruk kombinert med et yrke utenfor gården. Han er og dyktig musiker, så vi håper selvsagt at han tar med fela, sier Marit.

De gode hjelperne

I form av en rundebordsprat, vil deltakerne få anledning til å møte og snakke med nøkkelpersoner som kan bidra i en utviklings- og oppstartsprosess.

– Vi tror dette er en fin måte å presentere mulighetene som finnes på en uformell måte. Det blir og enklere å etablere en kontakt i senere tid når en først har møttes på denne måten, forklarer Olve Morken ved næringsavdelingen i Holtålen kommune.

Fakta om prosjektet

Røros og Holtålen kommuner eier i fellesskap et enestående godt prosjekt fylt med muligheter! «Kompetanseløft lokalmat – reiseliv» er tittelen og finansieres av Trøndelag fylkeskommune.

– Det er et prosjekt som gir mulighet for kunnskapspåfyll for dem som er i en tenkeboks eller som har en idé om hva de skal utvikle videre tilknyttet eksempelvis garden, og/eller til de som allerede er i gang og er etablert med en produksjon og opplevelser. Fagskoletilbudet Verdiskaping i lokalmat er et konkret resultat som driftes i samarbeid med Trondheim fagskole. Målet med prosjektet er at det skal gi økt kompetanse og verdiskaping i lokalmat- og reiselivsnæringa i Røros og Holtålen. Økt kompetanse skal bidra til bedre lønnsomhet innen lokalmat og reiseliv, og til nye og flere arbeidsplasser, sier Marit Evanger.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken