Hindklev gir seg som redaktør i Fjell-Ljom

Bjørn Tore Hindklev gir seg i Fjell-Ljom

Bjørn Tore Hindklev gir seg i Fjell-Ljom

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Redaktør Bjørn Tore Hindklev i Rørosavisa Fjell-Ljom slutter i jobben og er igang med nye prosjekter.

- Etter snart seks år med gode resultater økonomisk, en restrukturering av avisa og den redaksjonelle produksjonen, samt opplagsøkning i fire år på rad er det på tide med nye utfordringer. Ikke bare for meg, men også for Fjell-Ljom. Det sier den avtroppende redaktøren, som avslutter sitt engasjement i Fjell-Ljom i høst.

- Vi har bygd om og skapt ei solid og moderne papiravis, og nye utfordringer i tiden som kommer henger blant annet på den digitale mediehverdagen. Den er en utfordring som det passer bra å få inn nye krefter til å ta tak i, sier Hindklev.

Fjell-ljom har økt driftsinntektene fra 2,5 millioner kroner i 2011 til 3,6 millioner kroner i 2017. I tillegg har abonnementstallet gått fra 2.263 i 2012 til fjorårets 2.349.

- Siden Bjørn Tore kom inn som redaktør i 2012 har Fjell-Ljom hatt en formidabel utvikling. Antall abonnenter har økt jevnt, og avisa har rendyrket sin profil som ren Rørosavis med stort hell. Bjørn Tore er en uredd redaktør, og avisa har fått mye positiv oppmerksomhet for sin gravende journalistikk, og rolle som en reell samfunnsaktør. Dette har også fått nasjonal oppmerksomhet, senest på årsmøtet i Landslaget for lokalaviser som ble avholdt i Bodø i april, sier styreleder Isak Busch.

- Det har vært en givende tid, men nå gleder jeg meg til å komme igang med nye prosjekter. Jeg har vært i dialog om jobb i en helt annen bransje, jeg har søkt på et par spennende jobber og har et par prosjekter jeg er involvert i på eiersiden. Men jeg vil også bruke mer tid på bokproduksjon, kunst og kultur, som var planen før jeg sa ja til jobben i Fjell-Ljom i 2012. Litt mer fritid blir heller ikke å forakte, jeg har gått «all in» i redaktørstillingen og det har gått svært mye tid i perioder, forteller Hindklev.

- Avisen har gått med et pent overskudd, og har i løpet av de siste årene bygget opp en betydelig egenkapital, og står adskillig sterkere nå enn for 5 år siden. Bjørn Tore har hele veien vært helt åpen på at han i utgangspunktet så for seg å være i Fjell-Ljom i tre til fem år, og det kommer derfor ikke som noen overraskelse at han nå, etter snart seks år, ønsker å bruke tiden sin på andre prosjekter, sier Busch.

- Styret går nå inn i en spennende prosess for å finne den riktige personen som kan overta redaktøransvaret i Fjell-Ljom. Dette er ikke en "hvilken som helst" jobb på Røros, og vi er opptatt av å finne noen som har et genuint engasjement for lokalsamfunnet, menneskene som bor her og som er sitt samfunnsoppdrag bevisst, avrunder Busch.

Artikkeltags