Søker om uteservering i begge gatene

Servering: Bergstaden Hotel søker om tillatelse til uteservering ved Skanckebua. Bildet er tatt i forbindelse med nattåpent i 2014.Arkivfoto: Jon Høsøien

Servering: Bergstaden Hotel søker om tillatelse til uteservering ved Skanckebua. Bildet er tatt i forbindelse med nattåpent i 2014.Arkivfoto: Jon Høsøien

Artikkelen er over 1 år gammel

Bergstaden Hotel har søkt om bruksendring av både Kjerkgata og Bergmannsgata for å drive uteservering.

DEL

Søknadene gjelder et område av Kjerkgata utenfor Skanckebua og nederste delen av Bergmannsgata utenfor Peder Hiort Mathus. Der vil de ta i bruk gata til servering og skjenking, slik de har gjort de fire foregående åra. Søknaden gjelder i gågateperioden i Kjerkgata, mens man i Bergmannsgata søker om uteservering i tida mellom 1. mai og 1. oktober.

– Vi har i de fire åra uteserveringen har eksistert fått svært gode tilbakemeldinger både fra gjester, lokalbefolkning og næringsdrivende i området. Serveringen har ført til at større trafikk høyere oppe i gata og at folk ikke bare har samlet seg rundt plattingen. Det har også ført til at folk har vært i gata etter at butikkene har stengt, heter det i søknaden om uteservering ved Skanckebua.

Når det gjelder området utenfor Peder Hiort Mathus har også den eksistert de fire foregående åra.

– Dette er en plass både turister og lokalbefolkning har satt stor pris på, og det er helt nødvendig å ha et slikt sted. Dette både for oss som serveringssted og for Røros som turistdestinasjon, heter det i søknaden.

Artikkeltags