Rørosmeieriet applauderes av NHO-sjefen

I OSLO: Trond Vilhelm Lund sammen med NHO-sjef Kristin Skogen Lund.

I OSLO: Trond Vilhelm Lund sammen med NHO-sjef Kristin Skogen Lund. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

NHO-sjef Kristin Skogen Lund hyller Rørosmeieriets evne til ikke å gi opp da det så som mørkest ut.

DEL


- Dette er en historie om en bedrift som ble nedlagt, men som motsatte seg det og tok tak selv. Deretter har veksten vært formidabel. Det skyldes at meieriet hele tiden utfordrer seg selv med å gjøre det enda bedre, prøve nye ting og tenke litt videre, sier Skogen Lund til Arbeidets Rett.

Et helt samfunn

NHO-sjefen samlet tirsdag norsk næringsliv, inkludert Rørosmeieriet, til NHOs årskonferanse «Verdien av arbeid» i Oslo Spektrum. Kronprinsen, statsministeren, næringslivsledere og rikspolitikere var blant tilhørerne og deltakerne i hovedstadens storstue.

- Rørosmeieriet engasjerer et helt samfunn i bedriften og det de driver med. Det nivået må man også ligge på for å få til det meieriet har gjort, påpeker NHO-sjefen.

For meieribestyrer Trond Vilhelm Lund har utviklingen – fra å være en liten bedrift med en usikker framtid i møte til å bli en prisbelønnet gasellebedrift fire år på rad – artet seg som et eventyr.

- Jeg blir stolt av responsen, sier Lund etter samtalen med Skogen Lund. Han hadde som mål å få meieriet til å bli en bærekraftig og lønnsom bedrift. Driveren skulle være lokal verdiskapning. Det var i 2008. Det er ti år siden. Da ble Lund en del av det som i dag er Norges fremste økologiske meieri.

- Det er utrolig artig at Rørosmeieriet blir lagt merke til på denne måten. Jeg blir både giret og motivert av å være her. Jeg var ikke klar over hvor stor denne årskonferansen er, sier Lund.

Ydmyk og stolt

For tiden pågår det en utbygging av Rørosmeieriet. Et opplevelsessenter er i eime.

- Vi må utfordre oss selv, og målet er at senteret skal bli så bra at folk skal komme for å oppleve og lære. Formidlingen av kunnskap om meieriproduksjon- og tradisjon i Rørostraktene underbygger det meieriet er tuftet på. Nemlig tradisjon og kvalitet. Sammen med det økologiske er dette faktorer som spiller sammen, forklarer Lund, som i år lyser ut fem nye stillinger i bedriften. I løpet av våren vil dermed meieriet telle 35 ansatte. Det er stort sprang fra år 2000. Da hadde meieriet fire ansatte.

- Jeg blir ydmyk og stolt av verdiskapningen og ringvirkningene som vi klarer å bidra med. Vi har valgt sentrum av Røros med gangavstand for rørosingene og turistene. Gjenbruket av det gamle bygget vi holder til i er en stor del av vår nøkternhet. Vi har ikke akkurat sløst, sier Lund.

For meieribestyreren var innlegget på årskonferansen en stor vitamininnsprøytning. Han håper at Rørosmeieriets suksesshistorie viser at det faktisk går an.

- Jeg håper at entusiasmen vår smittet over på de som var er. Personlig er jeg helt avhengig av å tenke sammen med noen for å utvikle framtiden og komme seg videre, medgir meieribestyreren.


Artikkeltags