Flere gjester og høyere omsetning enn noen gang: – Flyktningene har vært uunværlige for oss!

Samarbeidet med Flyktningtjenesten har vært uvurderlig for Røros Røde Kors de siste årene. På Avholdshytta har de laget vafler, kokt kaffe, solgt og servert påskegjester hele påska igjennom.

Samarbeidet med Flyktningtjenesten har vært uvurderlig for Røros Røde Kors de siste årene. På Avholdshytta har de laget vafler, kokt kaffe, solgt og servert påskegjester hele påska igjennom. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det har vært rekordutfart i påsken i år, og Avholdshytta har hatt flere gjester og høyere omsetning enn noen gang. Leder i Røros Røde Kors, Øystein Ø. Thorsen, skryter uhemmet av hjelpa de har fått av flyktningene, og tror ikke de ville klart seg uten.

DEL

– Dette året har utfarten og besøket vært over alle forventning. Selv tidlig i uka hadde vi svært godt besøk og vaffelpressa har gått "non stop". Flytkningene som har hjulpet oss, har vært veldig blide og positive og helt uunnværlige for oss slik denne påska ble, forteller Thorsen.

Saken fortsetter under bildet

Om de ikke var det før, så har flyktningene blitt noen racere på vaffelsteking, og alltid like blide.

Om de ikke var det før, så har flyktningene blitt noen racere på vaffelsteking, og alltid like blide.

Inkluderende samarbeid

Flere av de som har hjulpet Røde Kors med bevertning og salg på Avholdshytta i påska, har vært med flere år.

– Vi har hatt dette samarbeidet i flere år og det er gjengangere som kommer tilbake år etter år. Det er frivillig arbeid, men jeg tror de setter pris på å bli bedre kjent med de norske påsketradisjonene og treffe blide påsketurister. De har ihvertfall sagt at de synes det er morsomt og trivelig å bidra. De sitter på med scooteren vår opp om morgenen og blir hele dagen. Det er en topp gjeng, roser Thorsen.

Saken fortsetter under bildet

De frivillige flyktningene setter stor pris på å ta del i de norske påsketradisjonene, men sier foreløpig ja takk til scooterskyss opp til Avholdshytta.

De frivillige flyktningene setter stor pris på å ta del i de norske påsketradisjonene, men sier foreløpig ja takk til scooterskyss opp til Avholdshytta.

Få utrykninger

Mens vi hører om rekordmange personskader i påskefjellet i år, tallet har nå rundet 900 på landsbasis, har Røros Røde Kors hatt en helt ordinær påske.

– Vi har rykket ut til fem tilfeller der vi måtte hente ut folk med snøscooter for å få de fraktet videre med ambulanse. Det var alle hendelige uhell og bidrar til at vi til tross for strålende vær, harde spor og mye folk i fjellet, er svært godt fornøyd med årets påske, oppsummerer han.

Les mer om hektisk påske for Røde Kors ellers i distriktet her: Sør-Trøndelag Røde Kors: – Flere skader enn tidligere år
og To sjukehusoppdrag for Folldal Røde kors i påskefjellet

Avslutningsvis ønsker Øystein på vegne av Røros Røde Kors å takke alle som har besøkt Avholdshytta denne påska.

– Det har vært ei flott påske med mye trøkk og veldig mange trivelige møter med blide og fornøyde både Rørosinger og påsketurister.

Artikkeltags