November ga kraftig passasjervekst

FLY: Widerøe-fly på Røros lufthavn.

FLY: Widerøe-fly på Røros lufthavn.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Røros lufthavn leverte svært gode tall i november 2018. I november måned fløy 2264 passasjerer over Avinors lufthavn på Røros, mot 1956 i samme periode i fjor, det er opp hele 15,7 prosent.

- Det er rimelig å anta at militærøvelsen Trident Juncture 2018 genererte en del trafikk på Widerøes avganger til og fra Røros, i tillegg til at mange ser nytten av rask transport med fly, sier sjefflygeleder ved Røros lufthavn, Gudbrand Rognes.

Antallet kanselleringer i november ble lavere enn samme periode i fjor, og endte med 10 i 2018. Flere av kanselleringene skyldtes tett tåke på Røros, og i to av tilfellene satte Widerøe opp nytt rutefly neste morgen, med hell.

- Totalt sett for årets 11 første måneder fløy 22001 passasjerer over lufthavna, mot 22196 i samme periode i 2017. Nedgangen er på kun 0,9 prosent, noe som er positivt gitt at vi var stengt i 14 dager på grunn av asfalteringsarbeid, sier Rognes.

Antallet flybevegelser viser en liten nedgang, som hovedsakelig skyldes lavere aktivitet med skoleflyging hos Rørosfly AS.

Artikkeltags