Militære soldater kjørte med tunge kjøretøy på vernet område

Storwartz ligger midt i de historiske gruveruinene.

Storwartz ligger midt i de historiske gruveruinene. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

En kartfeil førte til at svenske og norske soldater kjørte med tunge kjøretøy på et verneverdig område, som er tilknyttet Rørosmuseet. Det var NRK som først omtalte saken.

Museumsdirektør Odd Sletten sier til NRK at det bare var flaks at bygninger ikke ble skadet.

- Vi oppdaget plutselig at det begynte å bli stor militær aktivitet i Storwartz-området. Jeg må innrømme at jeg fikk litt hakeslepp da det viste seg at hverken Storwartz, Slegghaugan eller Malmplassen var markert som områder det ikke skal kjøres inn i på militære kart under øvelsen. Det skal sies at da det ble oppdaget så handlet militæret kjapt og tok det høyst på alvor, sier Sletten til Arbeidets Rett.

Det var fredag hendelsen skjedde. Og innen noen timer var soldater og kjøretøy ute av området. I tillegg tok Forsvaret affære ved å fysisk skilte opp områdene som ikke skal kjøres inn i.

- Det var folk fra museet som oppdaget den militære aktiviteten på Storwatz, sier Sletten.

LES OGSÅ: Ola tok i mot uvanlig bestilling: – De skulle ha 60 par truger! Riksveg 3 sperret i flere timer: – Vi jobber kontinuerlig med sikkerhet Thomas (26) har sin "egen" stormpanservogn og leder sin pansertropp på hjemmebane Røros har fått døgnåpen lufthavn med egen militær avdeling Ber foreldrene bistå ungene på skoleveg under Nato- To skadet etter at en beltevogn har veltet i Dalsbygda øvelsen To ansatte fikk 200 soldater på besøk i butikken på en gang Tok unnamanøver og havnet i grøfta To skadet etter at en beltevogn har veltet i Dalsbygda

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken