Hjertemarsj for alle og enhver

10. IVRIGE HUNDER: Sverre Elven med Cita, Unn og Knut Galåen med Frøya

10. IVRIGE HUNDER: Sverre Elven med Cita, Unn og Knut Galåen med Frøya

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Hjertemarsjen 2015 startet og sluttet på parkeringsplassen ved begynnelsen av veien til Mølmannsdalsgården ved enden av Dalsveien, i porten til Røros.

DEL

- Hjertemarsjene bruker være i begynnelsen av mai, men på Røros kan vi risikere snøfonner ennå, så vi utsatte marsjen et par uker for sikkerhets skyld, sa en glad Målfrid Kvarteig fra Nasjonalforeningen for folkehelsen.

Sammen med Berit Sevatdal fra Frivilligsentralen og LHLs Toril Tørres registrerte hun hele 70 deltakere, som la ut på vandring, sykling, løping med innlagt fotballtrening, langs den 8,5 km lange barnevennlige natur- og kulturstien i Mølmannsdalen, midt i Rørosbefolkningens mest brukte turområde. 

Den idylliske og myteomspunnete Mølmannsdalsgårde, som huser et gjenferd, til opplysning for de som er opptatt av spøkerier, var  snuplass for de som valgte å gå hele løypa. Gården ligger bare 3 km fra bommen ved parkeringsplassen.

Frivilligsentralen viktig

- Du må skrive om hvor viktig Frivilligsentralen og Berit Sevatdal er for arbeidet vårt. Hun har tatt hånd om koordineringen av arbeidet organisasjonene i mellom, du vet, det er i forkant mesteparten blir gjort, understreket Kvarteig.

Tross dystre værmeldinger ble det en solskinnstur for både spedbarn i bæresele, ungdom og voksne i alle aldre, såvel som de eldste med rullestol.

Gapahuk

Halveis til Mølmannsgården, ved Nordre Dalstjønna, hadde Løypeforeninga satt opp en gapahuk, og der bød arrangørene på kaker og kaffe, og to bålpanner var tent opp for marsjdeltakernes medbrakte middagsmat, dvs. pølser, og noen hadde endog med marsmallows til dessert.

En orienteringsløpe med barneqvis- og en hjerteqvisposter for de voksne som lå rundt om kring gapahuken, var populært. - I fjor var det ingen som klarte å svare rett på alle spørsmålene, fortalte Terje Krogstad, som representerte LHL Røros.

En flott ettermiddag

Det ble et vellykket arrangement på alle måter, gammelskogen, vannet, sola, mat og lek sørget for at det ble en stemningsfull ettermiddag. - Det er lettere å komme seg ut, når det er lagt opp for ungene, sa Sigrid Meli Simensen, som holdt godt tak i lille Peder, som gjerne kunne tenke seg en tur uti vannet.

Hovedarrangør var Nasjonalforeningen for folkehelsen. På lag med Røros Tur- og Løypeforening, Barnas Turlag, LHL Røros og Frivilligsentralen, fikk mobeliseringsarbeidet ekstra krefter.  I tillegg stilte 15 frivillige stilte opp på selve hjertemarsjdagen på torsdag.

Aktiv hverdag

Målet for hjertemarsjene er å aktivisere så mange som mulig og gi folk en flott naturopplevelse i samme slengen. Regelmessig fysisk aktivitet, hverdagsaktiviteter som lek, mosjon, trening, friluftsliv eller fysisk arbeid, er det viktigste vi kan gjøre for å forebygge og behandle hjerte- og karsykdommer. Det er ikke veldig mye aktivitet som kreves, 30 minutter for voksne og dobbelt så lang tid for barn.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken