Trolig stengt kjørefelt i flere dager etter ras

Et kjørefelt på fylkesvei 30 er stengt etter ras. Det vil det trolig være i flere dager framover. Noen meter lenger ned fra veien sporet et tog av jernbanelinje mandag morgen.

Et kjørefelt på fylkesvei 30 er stengt etter ras. Det vil det trolig være i flere dager framover. Noen meter lenger ned fra veien sporet et tog av jernbanelinje mandag morgen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Statens Vegvesen opplyser at ett kjørefelt på fylkesvei 30 ved Singsås trolig vil være stengt i flere dager etter raset mandag morgen.

DEL

Raset som sørget for at morgentoget fra Røros til Trondheim sporet av, rammer også trafikken på fylkesveien noen meter lenger opp.

Ett kjørefelt er åpent for trafikk. Slik ser det ut som det vil bli i flere dager framover, opplyser Statens Vegvesen mandag ettermiddag.

– Her har det kommet såpass mye jord at vi ikke kan åpne det andre kjørefeltet på en stund. Men trafikken flyter greit nå med ett kjørefelt, forteller byggeleder Petter Bendheim.

Rørosbanen er også stengt resten av dagen.

LES SAKEN: Passasjerer fraktes med buss på Rørosbanen 

– Et bergingstog skal berge ut det toget som har sporet av. Det er først da man ser omfanget av skadene, og derfor er det nå vanskelig å si hvor lenge banen vil være stengt, sier banesjef Lene Dahl til NRK Trøndelag.

Det skal ha også ha gått flere mindre ras over sporet, så det er ventet at opprydningen vil ta tid.

Artikkeltags